logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Denk aan deze 5 dingen om een leuke autovakantie in Oostenrijk te beleven


Het is tijd om je avontuur in Oostenrijk te beginnen! Of het nu een roadtrip, dagje uit of lange vakantie is, er zijn veel manieren waarop je van de schoonheid en cultuur van Oostenrijk kunt genieten. Maar voordat je begint met plannen, moet je aan een paar dingen denken om ervoor te zorgen dat jouw reis naar Oostenrijk zo leuk mogelijk wordt. Hieronder volgen 5 tips die helpen bij het organiseren van een geweldige auto-reis door Oostenrijk.

Op tijd een vignet aanschaffen

Het eerste waar je aan moet denken om een leuke reis te maken, is een vignet aanschaffen. Een vignet is een kleine sticker die gebruikt wordt als bewijs van iets dat je hebt gedaan, zoals het betalen van wegenbelasting of tol in sommige landen. Als je naar Oostenrijk wil rijden, heb je een vignet nodig om over de snelwegen te rijden. Een vignet kan gemakkelijk online worden gekocht bij bijvoorbeeld vignet.nl en moet op de voorruit van je auto worden geplakt zodat de lokale autoriteiten eenvoudig kunnen zien dat jij aan je verplichtingen hebt voldaan voor je autovakantie naar Oostenrijk.

De route van tevoren uitstippelen

Ten tweede is het aan te raden om je roadtrip route van tevoren uit te stippelen. Er zijn veel prachtige wegen in Oostenrijk waar je kunt genieten van de natuur, dorpen en meren. Maak eerst een lijst met plekken die je wil bezoeken en begin vervolgens met het zoeken naar een route die je langs al deze plaatsen voert. Zo krijg je gegarandeerd het beste uit jouw avontuur in Oostenrijk. Als bonus kun je ook aan lokale mensen vragen wat voor leuke stops er langs de weg zijn en plaatsen die je echt moet bezoeken.

Een goede dj voor in de auto aanwijzen

Verder is het een goed idee om van tevoren een goede dj aan te wijzen voor in de auto.  Een goede dj zorgt ervoor dat je kunt genieten van de prachtige landschappen terwijl je naar muziek luistert. Als je echt in de stemming wil komen om te reizen, is muziek één van de beste manieren om dit te doen. Zorg ervoor dat je vrienden en familie betrokken zijn bij het maken van een afspeellijst als ze meerijden zodat niemand wordt vergeten.

Op tijd tanken of je auto opladen

Tevens is het belangrijk dat je altijd op tijd tankt of je auto oplaadt. Oostenrijk is een prachtig land, maar je moet opletten als je gaat rijden. Zorg ervoor dat je altijd weet waar de dichtstbijzijnde benzinestations zijn en laad je auto op zodat je nooit met een lege batterij komt te staan.

In leuke dorpjes overnachten

Tot slot is het een goed idee om in leuke dorpjes te overnachten. Oostenrijk kent veel prachtige steden, zoals Innsbruck of Graz, maar de charmante en rustige dorpen zijn vaak net zo leuk. Dus als je besluit om te overnachten, kies dan voor een kleinere plaats met de nodige traditionele restaurants en cafés waar je van het Oostenrijkse eten kunt genieten.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.