Recensie: Wow! Dieren, Richard Walker

Een boek zoals je nog nooit gezien hebt. Kijk in dit supermooie, kleurrijke en interessante boek en het is net alsof je in de grootste dierentuin ter wereld bent beland! Iedere bladzijde is even bijzonder: bekijk het skelet van een slang, verbaas je over de leeftijd van een vlieg en geniet van de schitterende foto’s en de grappige vondsten. En terwijl je je door dit ongelooflijke boek laat verrassen, leer je niet alleen allerlei fascinerende feiten over dolfijnen, spinnen en vliegende vissen, maar ook over camouflage, instincten en voedselketens.

Het dierenrijk is een wonderlijk iets. In de loop der jaren, wat zeg ik, millennia, hebben dieren zich op alle mogelijke manieren aangepast aan hun leefomgevingen. Hierbij heeft niet alleen hun leefomgeving invloed gehad op hun ontwikkeling, maar hebben veel dieren ook speciale eigenschappen ontwikkeld om te kunnen voldoen aan hun geheel eigen dieetpatroon. Ik persoonlijk vind het dan ook altijd leuk dieren uit verschillende continenten en locaties met elkaar te vergelijken om bepaalde verwantschappen te ontdekken. Wow! Dieren is het eerste kinderboek dat ik voor ogen krijg die deze aspecten binnen het dier een rijk aankaarten en proberen uit te leggen. Dit doet het boek op een buitengewoon bekwame en visuele wijze, zodat het voor kinderen al snel inzichtelijk en begrijpelijk is. Maar niet alleen de verdeling in ordes, families, klassen en geslachten wordt uit de doeken gedaan, ook worden andere aspecten binnen het dierenrijk op buitengewoon creatieve wijze inzichtelijk gemaakt. Denk hierbij aan de verschillende manieren om adem te halen te eten, te verzorgen, te verdedigen, kortom alle instincten en zintuigen van de dieren worden uitgelegd. Hierbij worden veel leuke voorbeelden gegeven, die het een en ander verder illustreren. Per pagina tref je daarbij een bonte verzameling afbeeldingen aan, die als een collage is samengevoegd. Op WOW! DIEREN raak je echt nooit uitgekeken!

Wow! Dieren, Richard Walker
Van Holkema & Warendorf, gebonden
Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: 6+. ISBN: 9789047520139

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.