logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Suggestie: WordOn app in de strijd tegen analfabetisering


WordOn_gamescreen_ipadIn de 10e week van de Alfabetisering – van 8 t/m 14 september – beginnen Stichting Lezen & Schrijven (opgericht door Prinses Laurentien) en het succesvolle Nederlandse online woordspelletje WordOn aan een bijzondere samenwerking. Met als doel om 1,3 miljoen laaggeletterden (waarvan 65% autochtoon is!) al spelenderwijze met lezen en schrijven vertrouwd te maken. Daarnaast hebben naar schatting 3 tot 4 miljoen Nederlanders door beperkte basisvaardigheden een belemmerde toegang tot online activiteiten. Voor deze groep mensen dreigt een serieus probleem, want in 2017 gaat de overheid ALLE diensten online aanbieden. Charley Luske is ambassadeur van WordOn:

Prinsses of Prinses?

WordOn Charly Luske“Als je dit ziet, dan is de kans groot dat je kunt lezen en schrijven. Gefeliciteerd. Dan ben je in ieder geval niet 1 van de 1,3 miljoen laaggeletterde mensen (waarvan 65% autochtoon is) in Nederland die niet of nauwelijks kunnen lezen en schrijven. Je bent waarschijnlijk ook niet 1 van die 3 tot 4 miljoen Nederlanders die – door beperkte basisvaardigheden met taal – een ernstig belemmerde toegang heeft tot online activiteiten.

Volgende week begint op maandag de 10e thema Tijd voor Taal. [www.tijdvoortaal.nl] Dit is een lovenswaardig initiatief van Stichting Lezen & Schrijven. De Stichting is 10 jaar geleden opgericht door prinses Laurentien. (Check mijn iPad!)

Tijdens de WvdA wordt het Nederlandse online taalspelletje WordOn (www.wordonhd.com) als officieel tool gepresenteerd in de strijd tegen laaggeletterdheid. Taalexperts hebben vastgesteld dat WordOn niet alleen leuk en spannend is, maar ook educatief en didactisch verantwoord. Het helpt daadwerkelijk bij het bestrijden van laaggeletterdheid. Spellenderwijs. En het is lekker addictive, weet ik inmiddels uit eigen ervaring.

Download alsjeblieft-alsjeblieft massaal de gratis WordOn app op je tablet of smartphone. Als je dan volgende week een spelletje begint, kies er dan voor om ‘supporter’ van Stichting Lezen & Schrijven te worden, door de quiz te spelen (zijn maar 3 vraagjes). WordOn wil met deze actie bij zoveel mogelijk mensen de aandacht vestigen op de Week van de Alfabetisering, het geweldige werk van Stichting Lezen & Schrijven, en het feit dat WordOn als tool wordt gebruikt bij de bestrijding van laaggeletterdheid. Je maakt bovendien kans op mooie prijzen (ipads en dergelijke). De hoofdprijs is een privéconcert. Door mij. Voor jou!”

Charly Luske

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.