Suggestie: Wallflower: plant aan de wand

Zondag 8 mei is het weer zover: Moederdag. De meeste moeders zijn gek op bloemen en planten. Vaak is alle beschikbare ruimte in het interieur al ingevuld of is er gewoonweg niet genoeg ruimte in huis voor nog meer groen. Nu is er echter een nieuwe trend: verticaal tuinieren in het interieur. Wallflower is een minituintje met echte kamerplanten aan de muur. Het schilderij met planten is eenvoudig op te hangen en is een natuurlijke sfeermaker en eyecatcher in één.

Slim systeem
De Wallflower is verkrijgbaar in verschillende maten (small, medium en large) en kleuren. Met de meegeleverde beugels is de lijst eenvoudig aan een wand te bevestigen of kan, net als een fotolijstje, worden neergezet op een dressoir. In de Wallflower is een slim plantengroeisysteem met waterreservoir verwerkt. Het enige dat je hoeft te doen, is regelmatig checken of het reservoir voldoende water bevat. Dat gaat zeer eenvoudig doordat een ingebouwde indicator aangeeft wanneer water nodig is. Het bijvullen met een gieter is eveneens eenvoudig doordat er aan de zijkant van de lijst een vulgat is voorzien.

Slaapkamergeluk
Wallflower is ideaal voor mensen met een klein interieur. Een muur met voldoende daglicht is gauw gevonden bijvoorbeeld in de woon- of werkkamer. Het schilderij is verkrijgbaar met meerdere plantencomposities. Voor de slaapkamer is er bijvoorbeeld een Wallflower met het plantje slaapkamergeluk (Soleirolia). Maar ook varens, klimop of kleurrijke Anthuriums behoren tot het assortiment. Bij het tuincentrum kun je zelfs op bestelling je eigen schilderij voor moeder laten samenstellen.

Wallflower
Prijs: vanaf € 49,95.

Meer informatie: www.wallflowerconcept.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.