logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Suggestie: Vegter's rolletjes met gratis slagroomspuit

24-stuks-voorkant-300x198[1]

Iedere familie heeft zo zijn eigen tradities met kerst en oud-en-nieuw. Zo zijn er heel wat families waarbij er op Nieuwjaarsdag Vegter’s Rolletjes op tafel komen, om vervolgens met slagroom volgespoten worden. Superlekker, en niet alleen op Nieuwjaarsdag! De knapperige koekjes, met hun duidelijke vanillesmaak, zijn te lekker om te laten liggen.

De rolletjes worden vol gespoten met slagroom om ze vervolgens tijdens nieuwjaarsvisites en/of borrels op te eten. Maar… sinds een paar jaar is het lastiger om de slagroom in de rolletjes te krijgen omdat veel slagroomfabrikanten de smalle spuittuit hebben vervangen voor een spuittuit in rozetvorm. Daarom komt Vegter nu met een handige spuittuit voor op de slagroombus. En… deze wordt gratis bij elk pak Vegter’s Rolletjes gevoegd. Kortom; met de nieuwe spuittuit maak je de lekkerste rolletjes zonder te knoeien.

Spuit_m-295x300[1]Onmisbaar tijdens Oud en Nieuw

Voor velen zijn de knijpertjes en rolletjes een onmisbaar ingrediënt voor de feestdagen rond Oud en Nieuw. Daarom bakt Banketfabriek Jac. Vegter in deze periode al vijf generaties lang de bekende en overheerlijke Vegter’s Rolletjes en Knijpertjes. Maar… wat is het verschil tussen deze twee lekkernijen? Dat zijn de knapperige wafels die wel of niet zijn opgerold waarbij het oude en het nieuwe jaar tot uiting komt. Het knijpertje staat voor het oude jaar, dat als een boekrol is ontvouwen. Het rolletje symboliseert het nieuwe jaar dat al zijn geheimen nog in zich verscholen heeft…

foto (9 van 17)Sterke traditie

Vooral in Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland worden de Vegter’s Knijpertjes en Rolletjes tijdens de feestdagen al eeuwenlang gegeten. Maar… de laatste jaren wordt de traditie ook steeds bekender in de rest van Nederland, met name in de Randstad. Hoewel de wafels in hetzelfde soort wafelijzer gebakken worden, verschilt het ‘kniepertjesdeeg’ van dat van de nieuwjaarsrolletjes. Nieuwjaarsrolletjes worden op dezelfde manier gebakken als de kniepertjes, maar worden – als ze nog warm zijn – opgerold (vroeger rond een pollepel). De kniepertjes ontlenen hun naam aan het feit dat de gietijzeren knijpijzers bij het bakken stevig moesten worden dichtgeknepen.

Eindeloos variëren

Met Vegter’s Rolletjes kun je eindeloos variëren, zeker als je het hebt over het toetje. Met een beetje fantasie heb je al snel een resultaat waar je je gasten of familie prettig mee verrast. Maak bijvoorbeeld eens een vuurpijl van een Vegter’s Rolletje. Maak van papier een punthoedje. Plaats deze op het Vegter’s Rolletje en spuit de andere kant vol met slagroom. Steek een ‘sterretje’ in de slagroom en ontsteek deze. Een verrassende binnenkomer!

Prijs en verkrijgbaarheid

De Vegter’s Rolletjes zijn bij de supermarkt verkrijgbaar in een verpakking van 24, 48 en 72 stuks voor een prijs vanaf € 3,49. Bij iedere verpakking zit nu een gratis spuittuit. Deze klik je handig op de slagroombus en is geschikt voor de vaatwasser en daarmee dus herbruikbaar. Kortom; de nieuwe spuittuit is onmisbaar voor het vullen van de rolletjes. Voor meer informatie kijk je op www.vegter.nl.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.