logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Suggestie: Stedenreis met kinderen: Berlijn

Berlijn is niet alleen voor volwassenen interessant maar biedt ook voor gezinnen met kinderen veel mogelijkheden. Of het nu in de zomer is of met slecht weer; er valt altijd iets te beleven, zowel voor de ouders als de kinderen. Vanuit Nederland is Berlijn makkelijk met de auto, trein of vliegtuig te bereiken. Boek je vliegtickets naar Berlijn online en je bent binnen een mum van tijd in de Duitse hoofdstad. De kinderen hebben op deze manier geen tijd om verveeld te raken en zo kan de vakantie dus snel beginnen.

Geschiedenis beleven

De meeste kinderen zullen bij het woord museum niet direct juichen, maar veel musea in Berlijn bieden programma’s of gidsen voor de kleintjes om het extra interessant, spannend en vooral vatbaar te maken. Door interactiviteit en speelse omgang met de objecten van de tentoonstelling wordt de geschiedenis opnieuw leven ingeblazen. Een interessant museum voor kinderen is het wereldwijd eerste computer game museum in Friedrichshain. Hier staan de positieve aspecten van de ontwikkeling van computerspellen op de voorgrond en worden zeldzame originele objecten uit de game wereld getoond. Wie liever iets in de natuur wil beleven kan 15km buiten Berlijn naar het museumdorp Düppel. Bezoeker kunnen daar het middeleeuwse leven van 800 jaar geleden beleven in een reconstructie van verschillende boerderijtjes. Medewerkers laten verschillende ambachten zien, zoals een smid die middeleeuwse instrumenten, bestek en zelfs een zwaard toont.

In de zomer

De zomer is zeker het aantrekkelijkste seizoen om Berlijn te bezoeken. In elk stadsdeel zijn er parken en speeltuinen waar ouders met hun kinderen kunnen spelen en ontspannen. Als het heel warm is zijn er zelfs parken waar waterpompen en waterbassins verfrissing bieden. Mocht je toch liever sportief bezig zijn ga dan klimmen. Het bevordert het uithoudingsvermogen, motoriek, coördinatie en zelfbewustzijn. In Berlijn zijn er verschillende klimparcours voor avontuurlijke kinderen en volwassenen. Altijd een goed idee is een uitje naar de dierentuin Zoologischer Garten Berlin in het centrum van de stad. Ook al is de beroemdste bewoner, de ijsbeer Knut, in 2011 gestorven blijft de Zoo Berlin toch een van de meest soortenrijke dierentuinen ter wereld.

Mocht het een keer regenen hoef je niet met de kinderen binnen blijven te zitten. In Berlijn zijn er verschillende alternatieven voor dagen met slecht weer te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar een van de leuke indoor-speeltuinen. De grootste, Jacks Fun World, heeft op een oppervlakte van meer dan 4.000m² een buisglijbaan, minigolf, trampolines, de langste kabelbaan van Berlijn en nog veel meer.

Mmm, lekker

Berlijn is een echte trend-stad. Ook op het gebied van eten is er dus altijd iets nieuws te vinden. Sinds kort worden er steeds meer ouder-kind cafés geopend. Dat betekent op kinderen afgestemd voedsel en een leuke manier van eten opdienen. Terwijl de kinderen spelen in een zand- of ballenbak kunnen de ouders van hun koffie genieten. Voor iedereen dus een leuk begin van de dag!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.