Suggestie: Sinterklaasfilms

Bol.com heeft een overzichtje gemaakt met sinterklaas(gerelateerde) films. Leuk, zo’n overzicht, die moeten we natuurlijk ook even vermelden! Persoonlijk vind ik de echte verhalen, zoals Het paard van Sinterklaas en Waar is het paard van Sinterklaas geweldig, waarbij Sinterklaas op een andere manier benaderd wordt: vanuit de ogen van een Chinees meisje.

sinterklaas
sinterklaas

Films als Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot en Het geheim van het grote boek zijn echte BN-spectakels. Ze hebben daarom soms meer leuks voor de volwassenen dan de kinderen. En dan heb ik het niet alleen over de herkenbaarheid van de personages en de rollen die ze spelen, maar ook vaak over de grappen die gemaakt worden, en dat is jammer: het gebeurt te vaak dat er grappen over de hoofden van de kinderen wordt gemaakt. Door het spektakel aan kleur, geluid en actie merken zij daar echter weinig van: ze smullen van iedere minuut.

Voor de oudere kinderen is daar dan ook de Club van Sinterklaas. Tenminste, ik kan me niet voorstellen dat jonge kinderen de verhalen en wendingen in de verhalen helemaal kunnen volgen. Daarentegen worden deze verhalen ook in stukken uitgezonden op televisie, waarbij je als ouder het een en ander uit zou kunnen leggen. Maar eerst: de lijst! en dan: met veel speculaas en chocolademelk op de bank met de hele familie en lekker genieten van deze gezellige weken!

Alles is Liefde (2008)
Het Paard van Sinterklaas (2006)
Waar is het paard van Sinterklaas? (2008)
Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot (2010)
Sinterklaas en het geheim van het grote boek (2009)
Zandkasteel – Sinterklaas (2008)
De Club van Sinterklaas deel 1-8 (2001-2009)
Slot Marsepeinstein, het mysterie van de pakjesmachine (2010)
Het grote Sinterklaasverhaal (2003)
Sinterklaas en het uur van de Waarheid (2007)
Dora Sinterklaasbox (2009) met sinterklaas-cd
Go Diego Go sinterklaasbox (2009) met sinterklaas-cd
Sinterklaas en het geheim van de robijn  (2006)
De Pietenbende van Sinterklaas (2006)
Nieuwe avonturen van Clown Bassie (2005)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.