logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Suggestie: Liefde en geluk met kleurrijke kerstster – Welkome decembergast


Op zondag 27 november begint de adventstijd. Vanuit de christelijke traditie wordt er vier weken lang  uitgekeken naar het kerstfeest vol liefde en geluk. December is tevens de maand waarin we elkaar veel goeds toewensen en meer bezoekjes afleggen. Geef daarbij eens een kerstster vol beste wensen cadeau. Deze kleurrijke plant staat bol van de symboliek en zorgt bovendien voor rust in huis. Een welkome gast tijdens de drukke decembermaand!

Symboliek
De kerstster (Poinsettia) is een plant vol “beste wensen”. Joel Poinsett ontdekte de plant begin 19e eeuw in Mexico en verzond de plant elk jaar als geschenk aan zijn familie en vrienden in Amerika. De plant werd al snel Poinsettia genoemd. De traditie die Joel Poinsett startte, wordt tot op de dag van vandaag voortgezet. In Amerika is de sterfdag van Joel Poinsett, 12 december, zelfs uitgeroepen tot Poinsettia Day. Familie, vrienden, buren en collega’s geven elkaar op die dag een Poinsettia cadeau. De plant is daarmee een symbool voor liefde en geluk geworden.

Kleurrijke gast
Anno 2011 is de kerstster een zeer kleurrijke plant. Bekend zijn de kleuren rood en wit, maar deze decembergast is er tegenwoordig ook in verrassende kleuren als zalm, limegroen, roze en paars. Opvallend zijn kerststerren op stam of in mini-formaat. Vanaf begin december optimaal verkrijgbaar bij bloemist, tuincentrum en supermarkt. Wanneer je regelmatig water geeft, straalt de plant de hele winter door!

Rust
Naast een symbolische betekenis heeft de kleurrijke kerstster, net als veel andere kamerplanten ook bijzondere eigenschappen. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat planten als de kerstster een rustgevende werking hebben. Geen overbodige luxe in een maand die bol staat van de drukte. Extra rust creëer je door te kiezen voor meerdere planten op een rij.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.kerstster.info

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.