logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Suggestie: Lichte, zomerse, Griekse Salade


Zin in een heerlijke, lichte Griekse salade? Deze maak je met Arla Apetina® 10%, de slanke variant van witte kaas. De kaasblokjes hebben een stevige structuur en de bekende zilte, rinse smaak van ‘feta’. Je kunt er oneindig lekker mee variëren. Natuurlijk ga je voor de salade op zoek naar de lekkerste cherrytomaatjes en olijven die je kunt vinden.

Bewaren in pekelwater
Arla Apetina® Light 10% is perfect verpakt in een afsluitbare beker met pekelwater. Open de beker en je ziet het unieke Arla Apetina® uitlekmandje, waardoor de kaas zijn heerlijke, romige smaak behoudt. De kaas wordt op deze manier permanent ondergedompeld in het pekelwater.

Doordat de saladeblokjes maar 10 gram vet bevatten kan zonder schuldgevoel heerlijke kaas worden gegeten zonder dat de romige smaak verloren is gegaan. Arla Apetina 10% leent zich bij uitstek voor gebruik in salades, onder de grill en in warme gerechten.

Informatie
Arla Apetina® 10% is verkrijgbaar in een beker à 200 gram, consumentenadviesprijs € 2,39. Verkrijgbaar in de supermarkt. Kijk voor meer informatie en recepten op www.arla.nl.

Recept: Griekse salade light
Ingrediënten dressing

1 eetlepel witte wijnazijn
3 eetlepel olijfolie
2 eetlepel koud water
1/4 theelepel zout
versgemalen peper

Ingrediënten salade
100 gram gemengde sla
10 cherrytomaatjes
1 gele paprika
Halve komkommer
15 zwarte olijven
150 gram Arla Apetina 10%, blokjes

Dressing: Roer met een garde de azijn en de olie door elkaar en voeg het water toe. Breng op smaak met zout en peper.

Salade: Scheur de sla in stukken. Snijd de paprika in reepjes en de komkommer in dunne schijfjes. Meng de kaas, cherrytomaatjes, paprika en olijven door elkaar. Serveer het in een schaaltje per persoon. Schenk er wat dressing over en geef de rest er apart in een schaaltje bij. Serveer met vers gebakken stokbrood.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.