logo-liggend-wit-donkerblauw

Suggestie: Leuk en lekker lunchen

De website LeukeLunch.nl staat boordevol recepten voor de allerleukste en lekkerste maaltijden die in een lunchbox passen. Aan de grondslag ligt het Japanse ‘bento’, wat zoveel wil zeggen als: ‘gezonde maaltijd in een box’. De bento-trend verovert momenteel heel Europa en Amerika. En het gaat hierbij niet alleen om lekker en gezond eten, maar ook om een leuke presentatie. Want leuk = lekker!

Gezond eten voor kinderen
LeukeLunch.nl richt zich vooral op ouders van schoolgaande kinderen. Het is soms een hele uitdaging om kinderen gezond te laten eten. Een leuke presentatie kan hierbij wonderen doen. De website presenteert smakelijke recepten voor boterhammen, hartige snacks, fruithapjes, gezonde tussendoortjes en lunches. De recepten zijn duidelijk omschreven en de prachtige foto’s doen meteen watertanden.

De gerechten spreken vooral kinderen aan: lekkere snacks en lunches in de gedaante van auto’s, dieren, Pacman of Rupsje Nooitgenoeg. Sommige recepten hebben een specifiek thema zoals Pasen of Koninginnedag. Maar ook voor volwassenen heeft LeukeLunch.nl gezonde ideeën voor de broodtrommel.

Wat is Bento?
Bento is oorspronkelijk Japans en betekent ‘gezonde maaltijd in een box’. In Japan is die box meestal een prachtig gelakte houten doos. Traditioneel bevat een bento rijst met groenten en vlees, vis of tofu. De bento moet vooral compact zijn, zodat het eten niet door elkaar raakt maar netjes op zijn plaats blijft. Verder bevat de bento voornamelijk gezonde ingrediënten en is de presentatie een lust voor het oog (er zijn zelfs wedstrijden wie de mooiste bento maakt!). Bento’s worden meestal op kamertemperatuur gegeten. Koelen of opwarmen is dus niet nodig.

Kijk voor inspiratie op www.leukelunch.nl.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Benjamin avatar
    Benjamin

    Leuk idee, dat maak gezond eten alweer een stuk aantrekkerlijker