Suggestie: Lekker spelen op de achterbank met Fun4Kids apps

Geef ze een leuk spel en je hebt geen kind aan ze. Fun4Kids van Sanoma Media heeft deze zomer ideale spelletjes voor op de achterbank. Als apps, met verrassende extra’s. En nog leerzaam ook.

Nieuw zijn de Fun4Kids Spelletjes app en Tellen en Kleuren app. De Spelletjes app bestaat uit vier soorten spelletjes, geschikt voor kinderen vanaf ongeveer twee jaar:
Doolhofjes: vind de schat, pluk de bloemen, help de kip de eieren zoeken en ga langs de rode ballonnen.
Zoek de verschillen: vier tekeningen waarop vijf verschillen moeten worden aangetikt.
Wat hoort bij wat: zoek de tekeningen met dezelfde kleur bij elkaar. Wie eet wat en wat hoort bij elkaar?
Wat hoort er niet bij: vier tekeningen met op iedere rij een plaatje dat er niet bij hoort.
Klaar? Dan mogen de kinderen een plaatje uitzoeken voor op een mooi stickervel. De spelletjes zijn allemaal in het Nederlands.

Tellen en Kleuren
Met de Tellen en Kleuren app, geschikt vanaf ongeveer 3 jaar, leren kinderen tellen door met hun vinger van cijfer naar cijfer te gaan. Zo bouwen ze vanzelf een tekening op van bijvoorbeeld een huis, een trein of een dolfijn. Ieder cijfer wordt daarbij in het Nederlands uitgesproken. Is de tekening af? Dan kunnen ze ‘m inkleuren.

Deze Fun4Kids app bestaat uit vier verschillende niveaus en met elk vier tekeningen. In totaal zijn er dus zestien tekeningen. Die kunnen de kinderen opslaan in het fotoalbum en van daaruit printen of mailen. Er is ook een extra scherm met een telbord en er zijn ook nog zes extra kleurplaten die ingekleurd kunnen worden zonder eerst te tellen.

Nog meer Fun4Kids apps
Fun4Kids lanceerde al eerder twee andere leuke en leerzame spelletjes-apps:
Memory Spel: memory spelen met zowel dierenplaatjes als zelfgemaakte foto’s. Je kunt dus Memory spelen met foto’s van je eigen familieleden! Vijf verschillende niveaus. Bij ieder kaartje hoor je zowel het bijbehorende geluid als het ingesproken woord.
Woordjes: woordjes leren door middel van puzzelen. Plaats de puzzelstukjes op de juiste plaats en je hoort in het Nederlands het bijbehorende woord. Zes verschillende puzzels: op de boerderij, op straat, in de jungle, in de zee, in het muzieklokaal en bij de groenteboer.

De Fun4Kids Spelletjes app en Tellen en Kleuren app – voor iPhone en iPad – zijn volledig Nederlands gesproken en te koop in de App store voor €1,59. Meer informatie over de apps en de mogelijkheden vind je in de iTunes store:

  

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.