Suggestie: Koken uit eigen tuin

In juni is het barbecueseizoen volop aan de gang. Eten uit eigen tuin is gezond en lijkt ook lekkerder te smaken dan groente uit de winkel. Of je nu een tuin, balkon of terras hebt, er is altijd wel een plekje om zelf te groenteboeren. De maand juni is een uitstekende maand om groenten, fruit en kruiden te planten zodat je een paar weken later kunt oogsten. Tijdens het barbecueseizoen maak je de lekkerste en meest smaakvolle gerechten.

Zelf groenteboeren
In elke tuin is wel een plekje om groenten en kruiden te kweken. Bij tuincentra zijn in juni volop plantjes verkrijgbaar en binnen een paar weken kun je de eerste vruchten plukken. Populaire groenten voor de eigen (moes)tuin zijn tomaten, sla, koolsoorten, courgettes en paprika’s. Kruiden zijn behalve smakelijke ook mooie en makkelijke planten. Wanneer je ze dicht bij het terras of keuken zet, heb je verse kruiden binnen handbereik. Fruitboompjes worden in de Nederlandse tuinen steeds populairder. Echte toppers zijn de aardbeienplant en de druif. Bij het tuincentrum kun je je uitgebreid laten informeren over de mogelijkheden.

Smakelijke actie
Bij veel tuincentra wordt in juni een bijzondere actie gehouden. Iedereen die een kruiden-, aardbeien- of druivenplant koopt, ontvangt een wincode. Wanneer deze code via www.gekopgroen.nl wordt ingevoerd, maak je onder andere kans op een fantastische buitenkeuken van Weber. Kijk voor meer informatie, recepten en een overzicht van deelnemende tuincentra op www.gekopgroen.nl.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.