Suggestie: Hortus in huis


In oktober zijn de meeste tuinplanten uitgebloeid en brengen we meer tijd door in huis dan buiten. Tijd om met relatief eenvoudige ingrepen het interieur een natuurlijke make-over te geven. Zet meubels eens op een andere plek, geef de muur een ander kleurtje of breng eens leven in de brouwerij… met kamerplanten! Ze zorgen niet alleen voor een natuurlijke sfeer maar geven ook volop groene energie. Er is altijd wel een plekje om planten neer te zetten of te hangen. Tijdens een bezoek aan het tuincentrum doe je volop groene inspiratie op.

Groene energie
Kamerplanten horen in elk interieur thuis. Of het nu gaat om de huiskamer, keuken, slaapkamer of badkamer; er zijn zoveel verschillende soorten planten dat overal een natuurlijke sfeer kan worden gebracht. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebbenbovendien aangetoond dat je je energieker en prettiger voelt dankzij de aanwezigheid van kamerplanten in huis … 100% groene energie dus!

Natuurlijk
Voor kamerplanten heb je absoluut geen groene vingers nodig. Belangrijk is dat er wel voldoende daglicht is. Voldoet een ruimte daaraan, dan kan je naar het tuincentrum om te shoppen. Bij haast elke plant zit een ‘handleiding’ waarop staat wat een goede standplek is en hoe de plant te verzorgen. Om de organische uitstraling van kamerplanten te accentueren, kun je ze in glazen potten zetten. Een bijzonder effect krijg je door een verzameling van verschillende planten bij elkaar op tafel te zetten.

Groene actie
Bij veel tuincentra wordt van 3 tot en met 30 oktober een bijzondere actie gehouden.  Veel kamerplanten hebben dan een unieke wincode. Iedereen die deze code invoert  via www.gekopgroen.nl, maakt kans op één van de drie ‘groene’ metamorfose van de  huiskamer ter waarde van 500 euro (inclusief kamerplanten en accessoires) onder leiding  van een professionele styliste! Kijk voor meer informatie, inspiratie en een overzicht van  deelnemende tuincentra op www.gekopgroen.nl.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.