logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het Geheim, A-film

De achtjarige Ben leert goochelen en is gefascineerd door de grote verdwijntruc. Ben zet alles op alles om de grote verdwijntruc van zijn goochel-idool Hans Smid te ontdekken. Hij treedt samen met zijn vader Koos en vriendinnetje Sylvie op, waarbij ze hun eigen goochelact opvoeren. Totdat Ben en zijn vader met hun verdwijntruc Sylvie echt laten verdwijnen. Als zijn vriendinnetje Sylvie echter in rook opgegaan lijkt te zijn ontaardt dit in een landelijk schandaal dat Ben en zijn familie meesleurt in een spannend avontuur. Ben moet erachter komen wat echt is – en wat een illusie. Met onder andere: Thor Braun (Ben), Theo Maassen (Koos), Chantal Janzen (Laura),  Java Siegertsz (Sylvie), Caroline de Bruijn (Mylene) Daan Schuurmans (Hans Smid) en Fred Goessens (Burlage).

Het Geheim is een leuke gezellige familiefilm, die erg goed laat zien dat Nederlandse films goed mee kunnen met de Hollywoodproducties waar kinderen zo mee verwend zijn tegenwoordig. Want naast het feit dat de acteurs zeer bedreven zijn in hun rol, en de personages vol overtuiging weten neer te zetten, weet de film ook een zeer goede sfeer impressie neer te zetten.  Dit is een absolute meerwaarde voor film, zo krijgt de film direct een magisch tintje mee. Bovendien is het verbazend te zien dat de goocheltrucs zo goed lukken, de acteurs lijken ware illusionisten te zijn. lfs Theo Maassen, die in mijn ogen de neiging heeft wat snel in zijn oude vertrouwde onnozele typetjes te vervallen weet zichzelf te verbeteren en niet direct de onnozele sul te spelen, maar een genuanceerdere variant van een wat excentrieke positieveling. Na het lezen van het boek dacht ik er weinig plezier meer aan deze film te beleven, maar het tegendeel was waar: ook al wist ik hoe het verhaal verliep, werd ik al snel meegezorgen door de magie die de spelers onderling vertoonden en de magie van de film zelf. Betoverend, dat geheim!

Het Geheim, A-Film

Tijdsduur: 93 minuten, Familiefilm.
Leeftijd: alle leeftijden
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro), Blu-ray (ca. 18 euro)

Films koop je online bij:

Het Geheim, geschreven door Frank Ketelaar en Peter Smit, uitgegeven door Fontein.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.