logo-liggend-wit-donkerblauw

Suggestie: Gardena Robotmaaier: gras maaien gaat vanzelf


Veel gazonbezitters staan niet te popelen om het gras te maaien. Vanaf het voorjaar dient dat echter wel regelmatig en zorgvuldig te gebeuren. Een permanent fris geschoren gazon zonder zelf de handen uit de mouwen te steken? GARDENA introduceert in 2012 de Robotmaaier R40Li. Het is een innovatieve grasmaaier die uit zichzelf het gazon maait, ook als je op vakantie bent.

Moeiteloos
De nieuwe robotmaaier R40Li van GARDENA heeft vlijmscherpe messen die voor een zeer zuivere snit zorgen. De maaier is niet ingesteld op rechte maaibanen maar gebruikt dagelijks een eigen “routeplanner”. Daardoor zorgt het slimme apparaat overal voor een egaal gazon zonder spoorvorming. De robotmaaier rijdt moeiteloos om obstakels heen en zelfs een helling tot 25% is geen probleem. De maaier werkt op een Lithium-ionenaccu die op ieder moment opgeladen kan worden. Ook dat gaat automatisch want om nieuwe energie in te slaan rijdt de robotmaaier zelf naar het oplaadstation.

Mulchen
Bij iedere maaibeurt versnippert de robotmaaier het gras en laat de resten achter op het gazon. Deze zogenaamde fijne mulch geeft vervolgens voeding aan het gazon. Daarmee zorgt de robotmaaier voor een mooie, dichte grasmat en krijgt het gazon minder snel last van mos en onkruid.

Eenvoudig, stil en veilig
De robotmaaier (inclusief oplaadstation) is eenvoudig te installeren en snel klaar voor gebruik. Met de bijgeleverde begrenzingskabel bepaal je eenvoudig het ‘werkterrein’ van de maaier. Of de maaier nu ’s nachts of overdag zijn werk doet, hij maakt nauwelijks geluid. Daarnaast is de robotmaaier zeer veilig. Wanneer hij opgetild wordt, schakelt hij automatisch uit. Een alarm en pincode helpen om diefstal te voorkomen. De robotmaaier R40Li is verkrijgbaar voor € 1.349,- (verkoopadviesprijs). Kijk voor verkoopadressen en meer informatie op www.gardena.nl.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=CviS4Dh55nw&feature=youtu.be]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.