logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Suggestie: Drink eens een andere cappuccino: 3 lekkere variaties


Cappuccino’s zijn helemaal hip en happening. Een espresso met een flinke schuimlaag maakt ‘m een heel stuk zachter dan een stevige espresso! De onderstaande recepten zijn te maken met je eigen espresso-apparaat, maar ook met een Senseo-apparaat. Dankzij de Senseo melkopschuimer kun je daar namelijk ook heel goede cappuccino’s mee maken! En deze drie variaties maken je genietmomentje nog net iets specialer.

Vanilla_FlashVanilla Flash

Vanille smaakt overal goed bij en past met zijn lichte smaak perfect bij de zomer, maar ook de herfst of de winter. Deze Vanilla Flash heeft je espresso een zachte touch en is heerlijk voor de avond!

Ingrediënten

  • 10 ml vanillesiroop
  • 40 ml warme melk
  • 30 ml stevig warm melkschuim
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 10 ml espresso (Dark Roast)

De bereiding

  • Warm 40 ml melk op in de melkopschuimer. Haal daarvoor het spiraaltje van het deksel van de Senseo melkopschuimer.
  • Doe 10 ml vanillesiroop in een glas en voeg de opgewarmde melk toe. Schuim in de melkopschuimer 30 ml melk op tot schuim.
  • Voeg als laatste de koffie toe en bestrooi ‘m met een beetje bruine suiker.

Praline_PerfectionPraline Perfection

Een bonbon in een glas: deze Praliné Perfection heeft dankzij de toegevoegde notensiroop de smaak van een heerlijke praline. Het melkschuim zorgt voor een romige touch.

Ingrediënten:

  • 20 ml notensiroop
  • 50 ml stevig warm melkschuim
  • 40 ml Espresso (intense)
  • 20 gram witte chocolade, geraspt

Bereiding:

  • Doe de notensiroop in een glas.
  • Giet 50 ml koude melk in de Senseo melkopschuimer en schuim dit op tot een koud en stevig melkschuim. Vul hiermee het glas tot ongeveer de helft.
  • Giet de koffie in het glas.
  • Garneer de cappuccino met de geschaafde witte chocolade.

Chilly_CappuccinoChilly Cappuccino

Je hoeft je geliefde cappuccino niet te laten stam omdat het buiten 30 graden is. Maak er gewoon een iced cappuccino van!

Ingrediënten:

  • 3 ijsblokjes
  • 30 ml koffie (intense black)
  • 1 theelepel suiker
  • 40 ml melk
  • snufje cacao

Bereiding:

  • Zet een kopje koffie en roer hier 1 theelepel suiker doorheen. Laat de koffie afkoelen.
  • Vul een glas met de ijsblokjes en giet hier de koude koffie overheen.
  • Giet 40 ml koude melk in de melkopschuimer en schuim dit op tot er een mooi stevig schuim ontstaat.
  • Schep het melkschuim in het glas en strooi er nog een beetje cacao over. Klaar is jouw Chilly Cappuccino!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.