Suggestie: De krachtige vakantieplant Kalanchloë


In de zomervakantie wil je het liefst genieten. Op het balkon of terras in eigen land is het uitstekend vertoeven want met een paar simpele ingrepen creëer je je eigen vakantieparadijs. Planten zorgen daarbij voor een sfeervol en ontspannen gevoel. Laat je deze zomer eens verrassen door de Kalanchoë. Deze kamerplant voelt zich namelijk ook prima thuis op balkon of terras. De Kalanchoë is bovendien zo sterk, dat hij haast zonder moeite door blijft bloeien. De krachtige Kalanchoë is daarom de ideale vakantieplant!

Verrassend buiten
De Kalanchoë  komt van oorsprong voor in de wilde natuur van Madagaskar en Afrika en groeit voornamelijk in droge savannegebieden. In ons land is de Kalanchoë echter bekend als kamerplant. Maar met de zomerse buitentemperatuur kan de plant ook prima op balkon of terras worden toegepast. Vandaar dat de Kalanchoë ook wel een ‘verrassend buiten’-plant wordt genoemd. De plant heeft rond, stevig en glanzend blad waardoor de vele bloemetjes nog beter tot hun recht komen. De Kalanchoë is een kleurrijk type en verkrijgbaar in de kleuren wit, roze, rood, geel, oranje of paars. 

Vakantieplant
De Kalanchoë  is een echte vakantieplant die nauwelijks verzorging vraagt. De oersterke vetplant slaat zijn vocht namelijk op in het blad. Het geven van water mag daarom best een keertje vergeten worden! De Kalanchoë bloeit van half mei tot ver in de nazomer.

Win een gieter
Bloemenbureau Holland is benieuwd of de Kalanchoë jou ook verrast op het balkon of terras. Ga naar de website www.verrassendbuiten.nl, beantwoord een paar vragen en maak kans op een trendy gieter voor jouw Kalanchoë. De actie start vanaf juli.

De Kalanchoë is volop verkrijgbaar bij tuincentrum en bloemist. Kijk voor meer informatie, verzorgingstips en inspiratie op www.verrassendbuiten.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.