logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Succession, seizoen 4

Succession, seizoen 4 is het laatste seizoen uit dit spannende en meeslepende drama, dat je meeneemt in een machtsstrijd op het hoogste niveau. De serie vervolgt de beslommeringen binnen de familie Roy, waarin de kinderen van vader Logan Roy hun best doen om op die felbegeerde directiestoel van Waystar Royco te belanden. En daar wordt niet altijd binnen de lijntjes gekleurd! In dit vierde seizoen zal blijken of Logan als winnaar zal zegevieren, of dat de kinderen wraak zullen nemen op wat hun vader hen heeft aangedaan?

Prijswinnende serie

Succession is een van de paradepaardjes van HBO, die al meermaals in de prijzen is gevallen. Ook in Nederland is er een grote groep fans, die vanaf nu dus ook het laatste seizoen in huis kunnen halen om mee te leven met deze fictieve miljardairfamilie. Ook in dit seizoen belanden de personages uit de serie in situaties waaraan ze niet aan kunnen ontsnappen, waardoor elke aflevering weer spannend is. Het bedrijfsleven is een kwestie van overleven, zo blijkt. Zo is de familie volledig uit elkaar gevallen, wat je ziet als de drie kinderen (Kendall, Shiv en Roman) van Logan niet op zijn verjaardagsfeest komen. Dat knaagt zichtbaar aan de oude man, waardoor hij wat kwetsbaarder en milder wordt.

streaming-banner-hbo-max

Zakelijk en prive

Het is bijzonder om te zien hoe zakelijk en prive met elkaar vermengd worden als je ondernemer bent – maar ook bij steenrijke families als deze kun je daar niet aan ontkomen. Zelfs bij de gezinstherapiesessies merk je dat Logans motieven vermengd zijn met zakelijke en persoonlijke verlangens. De hele familie weet niet goed om te gaan met emoties, waardoor hij regelmatig in woede uitbarst en kwetsende uitspraken rondstrooit.

Drie-eenheid

Tegenover hun vader staan de drie kinderen, Kendall, Shiv en Roman. Hun relatie lijkt rotsvast, maar het is zichtbaar dat ook hier de nodige wrijving is. Kendalls personage verschuift naar het duistere, hij laat zien dat hij net zo sluw en meedogenloos kan zijn als de rest van de familie. Shiv en haar man Tom worstelen nog altijd met hun huwelijk, waardoor de gemoederen gespannen staan. Tot slot is er Roman, die blijft twijfelen aan zijn trouw en wensen.

AFLEVERINGEN:
1.  The Munsters
2.  Rehearsal
3.  Connor’s Wedding
4.  Honeymoon States
5.  Kill List
6.  Living+
7.  Tailgate Party
8.  American Decides
9.  Church and State
10. With Open Eyes


Ga direct naar Succession, seizoen 4 op BOL.com.

Recensie over Succession, seizoen 4

CooleSuggesties topper

Succession gaat over steenrijke slechte mensen die over lijken gaan, maar het blijkt dat er meer achter de personages zit dan alleen dat slechte, hebberige element. Je krijgt een zachtere en mildere kant van de hoofdpersonen te zien, waardoor je het gevoel hebt niet alleen maar naar harteloze zakenlui te kijken. Dit laatste seizoen laat de personages ademen, volwassen worden en belangrijke keuzes maken.

Score: 9


Informatie

Titel: Succession, seizoen 4
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 540 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.