logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De Studente, Tess Gerritsen en Gary Braver


We zien het steeds vaker, dat grote namen in de schrijverswereld hun krachten bundelen om tot nieuwe hoogtes te komen. Dit keer is het aan Tess Gerritsen en Gary Braver de eer om samen te werken aan de spannende en sexy thriller De Studente: een moordmysterie waar je tot het laatste hoofdstuk in het duister tast!

Studentenleven

In De Studente kruip je weer even in de schoolbanken om mee te kijken over de schouder van de knappe en briljante Taryn Moore. Ze is smoorverliefd op haar vriendje Liam en volgt een literatuurcursus van Jack Dorian: Noodlottige Liefdes, over liefdesverhalen in de geschiedenis die zo hun eigen weg bewandelden. Over onbeantwoorde liefdes, wraakzuchtige exen en omgevingen die weinig begripvol blijken voor uitzonderlijke liefdesverhoudingen. Taryn blijkt daar zo haar eigen denkbeelden op na te houden, die ze niet onder stoelen of banken schuift. Vrouwen als zwak en onderdanig? Dat is echt niet aan haar besteedt. Misschien is die houding ook wel wat Cody, haar friendzoned vriendje, zo aantrekkelijk vindt. Maar dan wordt Taryn vermoord gevonden. Het lijkt erop dat ze zich van het dak van haar appartement heeft laten vallen, maar rechercheur Frankie denkt daar anders over.

Intriges

Het knappe van De Studente is dat het verhaal langzaam wordt opgebouwd. Je leest de voorgeschiedenis en de gevolgen van de (zelf)moord in twee delen, die elkaar afwisselen. Die heten heel toepasselijk Ervoor en Erna en lopen chronologisch op. Het boek wisselt dus tussen die tijdlijnen, wat in het begin een tikje goedkoop overkwam (net als CSI, waar je eerst de moord ziet gebeuren en daarna gaat onderzoeken wat er is voorgevallen), maar door een grotere splitsing tussen die twee tijdspannes werkt het wonderlijk goed. Bovendien zijn de personages goed doordacht, van rechercheur Frankie en diens compagnon Mac tot aan docent Jack en diens persoonlijke leven. Lust, liefde, verlangen – het speelt allemaal een rol in dit boek en je krijgt er per persoon in meer of mindere mate mee te maken. De vergelijkingen met de literatuur zijn soms heel pakkend, soms zetten ze je op het verkeerde been.


Ga direct naar De Studente op BOL.com.

Recensie over De Studente

De Studente is een sexy thriller dat je niet zozeer het schaamrood op de wangen zal zetten, maar wel prikkelend genoeg is om duidelijk te maken hoe de vork in de steel zit. Er wordt net genoeg verteld om je wat handvatten te geven, maar lang niet genoeg om duidelijk te maken of Taryn is vermoord – en door wie. Die sluimerende onzekerheid wordt omringd door een imposant aantal gegadigde moordenaars voor zo’n jong meisje. De Studente is vlot geschreven, bevat genoeg plotwendingen om de pagina’s te verslinden en biedt een ontluisterende conclusie.

Score: 8


Informatie

Titel: De Studente
Auteur:
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina’s: 320
Type boek: Paperback
ISBN: 9789044361681
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.