logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Stuber

stuber

Een zachtaardige Uber-chauffeur genaamd Stu (Kumail Nanjiani) bevindt zich plotseling midden in een bizar en gevaarlijk avontuur als hij een passagier Vic Manning (Dave Bautista) oppikt. Vic is nogal een bijzonder persoon. Hij is politie-agent en heeft zich helemaal vastgebeten in het oppakken van een levensgevaarlijke crimineel, Oka Tedjo (Iko Uwais). Deze man heeft Vics vorige partner neergeschoten. Vanaf die dat bestaat er niets anders meer in de wereld van Vic dan Tedjo achter de tralies te krijgen… of onder de grond.

Grote lead

Manning heeft echter een probleempje. Zijn gezichtsvermogen! Al eerder is hij in de problemen gekomen omdat zijn bril verloren ging in een felle strijd. Daarom heeft hij zijn ogen laten laseren. En juist op die dag krijgt hij de grote tip. De lead waar hij op zat te wachten. Medjo gaat een grote deal sluiten! En dus moet Vic er achteraan… maar hoe doe je dat, als je nog geen hand voor ogen kunt zien? Juist. Dan bel je een Uber. En van alle Uberchauffeurs is net Stu de persoon met wie hij in contact komt. Stu, die super voorzichtig is op zijn net nieuwe geleaste auto… en die een heel klein hartje heeft.. Die Stu (ook wel Stuber, want Stu en Uber) komt midden in een felle achtervolging met de flink agressieve spierbonk Manning. En dat terwijl Stu probeert zo goed mogelijke beoordelingen te scoren… hij moet er dus alles aan doen om die vijf-sterren te krijgen!

Groeiproces

Tijdens de achtervolging leren de twee mannen elkaar beter kennen. Langzaam maar zeker leert Stuber dat Vic eigenljik een heel klein hartje heeft en niet zo goed weet hoe hij zich moet uiten. Vic leert van Stu’s geheime liefde, met wie hij al jaren bevriend is… en met wie hij zelfs een spinning school voor vrouwen begint… maar omdat Stu een beetje een watje is, durft hij niet van zich af te bijten of voor zichzelf op te komen. Voor beide mannen wordt het een dag om nooit meer te vergeten. Ze doen allebei dingen die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden!

Ga direct naar Stuber op BOL.com.


Recensie over Stuber

Stuber is een grappige actiefilm. Een echte actie-komedie zoals je die niet zo vaak meer ziet. Toegegeven, het verhaal zelf is niet zo bijster spannend of interessant, maar dankzij de droge humor van Stu en de simpele ziel van Vic is het verhaal onderhoudend genoeg – zeker als je al die actiemomenten er bij optelt! De film steekt netjes in elkaar qua special effects en het verhaal dendert lustig voort. De Grote Vijand had iets meer aandacht mogen krijgen voor wat meer diepgang, maar je kunt niet alles hebben. Geen 5 sterren voor Stuber, wel een dikke 8.

Score: 8


Informatie

Titel: Stuber
Uitgever: 20th century fox
Tijdsduur: 93 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  leuke prijs!!!

 2. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  leuke prijs!!!

 3. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  Mooie prijs!!!!

 4. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  leuk!!!

 5. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  super!!!

 6. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  Mooie prijs!!!!

 7. Joost Kampmeijer avatar
  Joost Kampmeijer

  Leuke dvd voor de vakantie. Succes allemaal.

 8. Will avatar
  Will

  Leuk om naar toe te gaan, samen met mijn man.

 9. helma kranendonk avatar

  Gezellig samen met mijn dochter naar de bios

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.