logo-liggend-wit-donkerblauw

Stripverhalen over de Tweede Wereldoorlog

Oorlogen brengen niets dan ellende. Het is een boodschap die maar wat belangrijk is om te delen met anderen. Middels films, verhalen… en stripboeken! Want ook daarin kun je laten zien hoe het er aan toe ging. Deze strips doen dat ieder op hun eigen manier.

Korte Verhalen van Buck Danny 1946 1969

Recensie over Kortverhalen van Buck Danny, 1946-1969

Buck Danny was net na de Tweede Wereldoorlog een echt fenomeen. Deze stoere piloot beleefde tal van avonturen met zijn ploegleden, waarbij hij zijn tegenstanders er telkens stevig van langs geeft. Maar er zijn meer problemen op de basis dan enkel zijn tegenstanders in de lucht! In deze verzameling kortverhalen zie je hoe de Buck Danny-franchise vorm kreeg en ook werd ingezet om andere doelen te bereiken… waaronder het verkopen van consumentenproducten. Dit album bevat ook een erg leuke cameo van Guust Flater, die in de laatste jaren van dit album ook werd geintroduceerd als stripkarakter. Een mooie verzameling verhalen, waarin je de ontwikkeling van tekenstijlen bijzonder goed kunt zien. Helemaal Tweede Wereldoorlog is dit boek niet, de strips van Buck Danny gaan namelijk best goed met zijn tijd mee, maar de basis ligt wel degelijk in de luchtgevechten van WO II.

Score: 7


Ga direct naar Kortverhalen van Buck Danny 1946-1969 op BOL.com.

Onbemande dreiging 2 De ondergang van de V1

Recensie over Onbemande dreiging 2: De ondergang van de V1

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er heel wat nieuwe wapens ontwikkeld en op de markt gebracht om het de tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken. Een van de meest gevaarlijke ontwikkelingen was het concept om vanuit de lucht aan te vallen. Daar is meer overzicht op indringers en gevaar, maar kun je de grond flink bestoken met bomen en kogels. In de lucht was je echter ook erg kwetsbaar, dat was algemeen bekend. De toekomst werd gezien in onbemande vluchten, die vooraf een koers kregen om daar hun lading te laten ontploffen. In deze stripreeks is alle aandacht voor de ontwikkeling en tegenacties van deze ontwikkeling. Hoofdrolspeelster Louise is een knappe ingenieur en niet op haar mondje gevallen. Wij heeft een nauwe band met de piloot Doug. Samen houden ze hun hoofd fier overeind in de oorlog en houden ze elkaar op de hoogte van ieders bevindingen. Maar de menselijke geest is zwak. Wanneer iemand uit het team van Louise overloopt, lijkt het hele project Aphrodite gedoemd om te mislukken. Het is een mooie, realistische strip zonder al te veel bloedvergieten en sensatie. De actie op de voorgrond wordt afgewisseld met een stukje politieke achtergrond, waarin generaals als Churchill laten merken wat hun stappen zullen zijn. Het is een tweede deel uit een drieluik en heeft dan ook een open einde.

Score: 8


Ga direct naar Onbemande dreiging 2: De ondergang van de V1 op BOL.com.

Operatie Overlord Een nacht op de berghof

Recensie over Operatie Overlord 6 – Een nacht op de berghof

Operatie Overlord draait om een van de grootste militaire campagnes ooit, uitgevoerd op aarde. Van andere planeten kan ik het natuurlijk niet zeggen. Over welke campagne ik het heb? Welnu: de meeste mensen kennen hem onder de naam D-Day, maar die ene dag was slechts een instappertje voor alles wat nog komen moest. De hele Operatie Overlord is opgedeeld in een aantal stripverhalen, waarbij je alles van heel dichtbij (en vanuit zowel de geallieerden als de Duitse krijgsmacht) te zien en te lezen krijgt. Deze stripreeks is redelijk realistisch getekend, hoewel de gezichten subtiele karikaturale trekjes hebben gekregen. Het verhaal zelf wordt in alle rust in beeld gebracht, hoewel het natuurlijk overal ter wereld een enorme chaos was. De druk en last-minute beslissingen worden in al hun hectiek verteld. Je voelt bijna de spanning aan beide zijden van het strijdveld. Erg knap gedaan. Het verhaal staat natuurlijk al vast, maar dit is wel een unieke vertelling van de voorbode van die allesbeslissende dag. Een indrukwekkende strip, die je bijna laat proeven hoe het er destijds aan toeging.

Score: 8


Ga direct naar Operatie Overlord 6 – Een nacht op de berghof op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.