logo-liggend-wit-donkerblauw

Strips voor het hele gezin

Leuke strips waar je met het hele gezin van kunt genieten? Daar zijn genoeg voorbeelden van te bedenken. Zo staan de Kiekeboes al sinds jaar en dag garant voor het nodige vermaak voor jong en oud, dankzij de vrolijke humor, scherpe grappen en de herkenbare karakters binnen de familie Kiekeboe. Maar er is meer: wat dacht je van een leerzame strip over vogels. Ja, het kan echt! Vreemde Vogels laat je kennismaken met de meest bijzondere beesten.


De kiekeboes 157 – De Butler heeft het gedaan

Auteur: De kiekeboes 157 - De Butler heeft het gedaan

In De Kiekeboes wordt onze huidige samenleving weer eens flink onder de loep genomen. Er gebeurt dan ook van alles en nog wat in de comic. Dochter Charlotte wil zich als influencer neerzetten en laat zichzelf schaarsgekleed fotograferen met ‘ecologische voertuigen’, die na verloop van tijd vanzelf composteren. Vader Marcel is op staande voet ontslagen door het wanbeleid van zijn werkgever, mevrouw Van de Kasseien. Daardoor moet hij een nieuwe carriere beginnen… als butler! Zijn eerste opdrachtgever is de verwaande en heethoofdige mode-ontwerper Chipo Latta. Zij ontwerpt niet alleen mode, maar verzamelt ook prehistorische skeletten. En laat die nu net eentje ontvreemd zijn uit het museum… Marcel zit er dus met zijn neus bovenop!

Deze strip gaat echt alle kanten op – en dat is meteen het zwakke punt van deze uitgave. Door de vele verhaallijnen die door elkaar heen lopen is het soms wat lastig te volgen. De personages zijn zoals gewoonlijk flink overdreven en vormen karikaturen van menselijke eigenschappen, die de nadruk op de boodschap leggen. Kritische noten, scherpe opmerkingen en de nodige humor en spanning zorgen dat ook dit weer een verhaal is waar je lekker bij achterover kunt hangen.

Score: 7

Ga direct naar De kiekeboes 157 – De Butler heeft het gedaan op BOL.com.

Vreemde vogels

Auteur: Vreemde vogels

Dat stripboeken leuk en grappig zijn, dat staat als een paal boven water. Tenminste… als je de goede te pakken hebt. Ook Vreemde Vogels past perfect binnen dit straatje, maar het is daarnaast ook nog eens leerzaam! Het stripboek duikt vol op het vogelrijk en heeft de meest kenmerkende, grappige, bekende en opmerkelijkste vogels uitgekozen voor korte sketches van 1 pagina. Daarin leer je van alles en nog wat over de vreemde vogels. De feiten zijn origineel en grappig, maar soms bekende koek. In iedere sketch zit echter ook een grap verwerkt, die soms vanuit de kantlijn, soms prominent wordt uitgewerkt en tot een einde wordt gebracht. Dankzij de vlotte tekenstijl, die hangt tussen realistisch en manga in, is het een prettig boek om door te bladeren. Achter in het boek vind je nog een aantal pagina’s over vogels in het algemeen. Vlot geschreven, vol leuke feitjes en bovendien een bijzondere insteek om een educatief tintje te geven aan een comic.

Score: 8

Ga direct naar Vreemde vogels op BOL.com.

Een zoo vol verdwenen dieren

Auteur: Een zoo vol verdwenen dieren

In lijn met Vreemde Vogels is er ook Een Zoo Vol Verdwenen Dieren, waarin je de avonturen beleeft van Deborah, een dierenarts in opleiding. Zij loopt stage bij een heel bijzondere dierentuin, waar dieren leven die eigenlijk al lang (of nog niet zo lang) zijn uitgestorven. Tijdens het lezen maak je niet alleen kennis met heel bijzondere dieren en hun unieke eigenschappen (tijgerachtigen die eigenlijk buideldieren blijken te zijn, bijvoorbeeld), maar ook goede bekenden als de dodo komen regelmatig terug. Door het boek heen lees je ook waarom die dieren inmiddels zijn uitgestrorven, wat toch weer een wijze les is voor dieren die nu met uitsterven zijn bedreigd… verpakt in een humoristisch en grappig vormgegeven stripboek.

Gelukkig heeft de comic geen al te belerend toontje. De nadruk ligt op de grappen en grollen, die in de sketches naar voren worden gebracht. De meeste avonturen zijn slechts 1 pagina lang, sommigen 2 of 3 pagina’s, waardoor je het boek er makkelijk bij pakt. Achter in het boek vind je een aantal pagina’s ‘Pedagogisch dossier’, waarin dieper wordt ingegaan op dieren die nu met uitsterven worden bedreigd, wat wij daartegen kunnen doen en hoe we deze situaties in de toekomst kunnen voorkomen.

Score: 8

Ga direct naar Een zoo vol verdwenen dieren op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.