logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Strips voor het hele gezin

Lees hieronder onze reviews van strips die in december 2021 zijn uitgegeven. Van de een-pagina grappen en grollen van Kid Paddle tot een spannend avontuur van De Kiekeboes, Suske en Wiske op hun avontuur op zee of de wereld van Amoras… waar gaat jouw voorkeur naar uit?


Kid Paddle 21 – Moet ik er een tekening bij maken?

Kid Paddle 21 - Moet ik er een tekening bij maken?

Kid Paddle was voor mij een onbekende, maar ik herkende natuurlijk direct de tekenstijl van Game Over – en ook van deze reeks komen er een paar korte strips voorbij in het album Kid Paddle. De reeks blijft succesvol – dit is alweer de zeventiende editie, waarin je ook zo nu en dan de monsters, barbaren en prinses uit de Game-Over franchise voorbijkomen. Niet vreemd, want deze reeks vond zijn oorsprong in de Kid Paddle strips! Kid zelf beleeft veel meer avonturen, buiten de gamewereld om. Zo heeft hij als puber te maken met het gezag van zijn vader, het overbezorgde van zijn moeder en een wereld om te ontdekken op allerlei onhandige en overmoedige manieren. Onschuldige zaken komen regelmatig in een heel ander (kwaadaardig) daglicht te staan, fantasie neemt het over en vormt saaie kookprogramma’s om tot kookprogramma’s vol kannibalen, kwaadaardige leerkrachten en evil experimenten. Ook het verschil tussen jongens en meisjes wordt steeds duidelijker, die werelden liggen soms mijlenver uiteen. Het blijft leuk, die korte strips, ook al izjn ze meestal best voorspelbaar!

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789031439478. Prijs: 7.99 euro.

Ga direct naar Kid Paddle 21 – Moet ik er een tekening bij maken? op BOL.com.

De Kronieken van Amoras 9: De Zaak Sus Antigoon 1

De Kronieken van Amoras 9: De Zaak Sus Antigoon 1

Naast de oude, vertrouwde Suske en Wiske-avonturen is er een stoere manga-versie voor young adults op de markt gekomen. De Kronieken van Amoras nemen je mee naar een excentrieke wereld vol geweld en spanning. In De Zaak Sus Antigoon 1 wordt je meegenomen naar de Schelde, waar onze helden naar schepen kijken. Op hun weg naar huis laat hun brommer het afweten en moeten ze lopend haar huis. Wanneer ze eindelijk een lift krijgen, krijgt ook die auto panne! Suske en Wiske raken gewond en worden in het ziekenhuis opgenomen. Daar hebben ze samen een interessante koortsdroom die hen terugvoert naar de zestiende eeuw. Daar ontmoeten ze Sus Antigoon, die sprekend lijkt op Suske. Hij heeft zijn dood in scène gezet om een plan uit te voeren dat hij samen met enkele bandieten heeft bedacht. Ze willen Antwerpen verlaten om op zoek te gaan naar een schat die op een van de Canarische eilanden begraven zou liggen. Maar: waar ligt dat eiland? Volgens de ene kaart bestaat het eiland San Brandan wel, volgens de andere kaart weer niet. eiland bestaat volgens sommige kaarten wel, volgens andere niet. Op weg naar het eiland komen ze Suske en Wiske tegen, die naar de vaten op het schip zijn getransporteerd tijdens hun ijldroom. Eenmaal op San Brandan ontmoeten ze een onverwachte bekende… we kunnen niet wachten op het vervolg!

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002270772. Prijs: 8.25 euro.

Ga direct naar De Kronieken van Amoras 9: De Zaak Sus Antigoon 1 op BOL.com.

Suske en Wiske 360 – De Drijvende Dokters

Suske en Wiske 360 - De Drijvende Dokters

De verhalen van Suske en Wiske worden steeds eigentijdser. In de beginjaren waren ze natuurlijk op subtiele wijze doorspekt met actualiteiten en een kritische noot naar de (voornamelijk Vlaamse) politiek, maar soms kunnen ze er nog altijd wat van om een punt te maken. In het 360e album, De Drijvende Dokters, is tante Sidonia mee met Mercy Ships, een drijvend ziekenhuis dat naar Afrika zal varen om daar humanitaire hulp te bieden. Jammer genoeg kan ze enkel aan de slag als hulp in de huishouding, maar Sidonia doet alles voor het goede doel. Suske en Wiske blijven zolang bij Lambik en Jerom. Vlak voor vertrek wordt er een geheimzinnige zwarte envelop bij Sidonia bezorgd, Die wordt natuurlijk over het hoofd gezien, wat zorgt voor een spannende situatie. In de envelop blijkt namelijk een zenuwgas te zitten! Iemand wil klaarblijkelijk de reis van het Mercy Ship verhinderen door het personeel uit te schakelen, want er zijn méér zwarte enveloppen bezorgd. Ook is er een saboteur aan boord van het schip. Zal het Sidonia en onze vrienden lukken om het schip naar Afrika te laten varen zonder verdere problemen?

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002271441. Prijs: 7.25 euro.

Ga direct naar Suske en Wiske 360 – De Drijvende Dokters op BOL.com.

De Kiekeboes 160: Patient Zero

De Kiekeboes 160: Patient Zero

Ook Merho, de schrijver van De Kiekeboes, speelt zo nu en dan met de actualiteit. In Patient Zero krijgt de wereld namelijk te maken met een fikse pandemie. Gelukkig zijn de meeste mensen gevaccineerd en kunnen ze hun eigen leventje weer oppakken. Zo gaan Marcel Kiekeboe met zijn gezin op vakantie naar Saint-Mallot-de-Bain. Daar ziet Charlotte hoe Balthazar door twee mannen wordt meegenomen naar een bunker op het strand. In deze bunker krijgt Balthazar een injectie toegediend met een totaal nieuw virus… die de wereld opnieuw in zijn ban zal houden. Vanaf dat moment is Balthazar dus patiënt zero, de eerste zieke van dit gevaarlijke nieuwe virus. Charlotte heeft wel een idee wie er achter deze daad zit, maar hoe krijgt ze dat bewezen?

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002271519. Prijs: 7.25 euro.

Ga direct naar De Kiekeboes 160: Patient Zero op BOL.com.

De Buurtpolitie: De dikke, de dunne en de korte

De Buurtpolitie: De dikke, de dunne en de korte

Het niet al te capabele team van De Buurtpolitie maakt het in De Dikke, De Dunne en De Korte wel heel bont. Door stomme pech sluit poetsvrouw Gonda aan het einde van de werkdag het hele politieteam op in het politiebureau. De commissaris denkt te weten wie er achter deze snode daad zit. Hij hield net een toespraak voor zijn collega’s over schimmige dreigingen als hacking, zelfgemaakte bommen en antrax. Voor hem is het dan ook kristalhelder: het hele korps wordt gegijzeld! Het hele team zal zijn best moeten doen om zo onopvallend mogelijk samen te werken en een ontsnappingsplan uit te dokteren. De commissaris denkt namelijk dat de gijzelnemers zwaarbewapend zijn en buiten op hun wachten… Ondertussen wordt er ingebroken in het bureau: een dwerg sluipt via het ventilatiekanaal naar binnen om een dossier te stelen van een oude overval, waarvan de buit nooit is gevonden. EN zo komen De dikke, de dunne en de korte criminelen in het verhaal verweven. Of: hoe er gestolen kan worden, zo onder de neus van onze chaotische agenten!

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002272097. Prijs: 6.99 euro.

Ga direct naar De Buurtpolitie: De dikke, de dunne en de korte op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.