logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

In drie strips de avontuurlijke geschiedenis in

Avontuurlijke verhalen heb je in alle soorten en maten. Hoewel ik geniet van fantasy en magische avonturen, kan ik ook smullen van avonturen die enigszins zijn gebaseerd op de echte geschiedenis (en helemaal als ze ook echt op de geschiedenis volgen). Onlangs verschenen van Uitgeverij Silvester drie stripboeken die het avontuur door de eeuwen heen opzoeken.


Recensie over Sonora

Laten we bij het oudste boek beginnen – Sonora speelt af in 1849, naar de goudzoekers van Californie. Je leeft mee met Maximilien Bonnot, een Fransman die als soldaat heeft meegestreden tijdens de Franse (en in het bijzonder de Parijse) revolutie van 1848. Na de oorlog is er een verdeling onder de Fransen, waarbij veel van hen hun heil opzoeken in Amerika. Vanuit San Francisco woedt de goudkoorts door het land, met de nodige machtsverschillen vandien. De strip is realistisch getekend, met harde lijnen en de nodige actiescenes met zwaarden – en een leuke introductie van de Colt revolver. Een avontuur dat in drie delen wordt verteld, met machtsspelletjes, politieke strijd en goud onder de gelederen.

Score: 7


Ga direct naar Sonora op BOL.com.


Recensie over De Zeearend

Een stuk verder in de tijd, vliegen we door naar 1916: het heetst van de strijd als je kijkt naar de Eerste Wereldoorlog. In de tweedelige serie De Zeearend wordt je meegenomen naar de wijde zee, naar het zeilschip De Zeearend, die is overgenomen door Duitse troepen, stropend naar gewilde goederen. Het levert een bloederig en hard tafereel op aan boord van het schip, met bijzondere machtsspellen en een tamelijk vredelievende overheerser aan het roer. Bloot wordt ook niet geschuwd, vrouwelijk schoon wordt dankbaar in beeld gebracht in een aantal verschillende situaties. Het verhaal is best uitgebreid, wat het niet altijd helder maakt – een extra uitgave had het verhaal rustiger en overzichtelijker gemaakt.

Score: 7


Ga direct naar De Zeearend op BOL.com.


Recensie over Shanghai Dream

Weer een stuk verder in de tijd komen we aan bij Shanghai Dream. In deze tweedelige stripserie wordt je naar de Tweede wereldoorlog genomen, waar de Duitse overheersers langzaam voet aan de grond krijgen. De Joodse inwoners van Duitsland krijgen het snel zwaarder en zoeken elders heil – zoals de filmmakers Bernhard en Illo. Zij vluchten naar Azie, waar ze door omstandigheden uit elkaar worden gerukt. Ze leiden hun leven apart van elkaar, maar smachten nog altijd om bij elkaar te zijn. Bernhard komt in Shanghai terecht en krijgt voet aan de grond bij MGM. Dan krijgt hij een wanhopig bericht, dat zijn vrouw om het leven is gekomen… zal hij die tegenslag te boven komen? Shanghai Dream is een indrukwekkend verhaal over twee geliefden in een nagenoeg ongelofelijke tijd.

Score: 8


Ga direct naar Shanghai dream op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.