Stripboeken die de wereld zullen redden

Boeken geven je de kans om een tijdje in een andere wereld te verblijven. Dat kan een heel herkenbare wereld zijn, in de huidige tijd maar in een andere stad, in het verleden, de toekomst, een wereld waar magie heerst of waarin vreemde wezens rondlopen. Een geweldige manier om te leren, te ervaren en te ontspannen. Nu zijn stripboeken in de boekenwereld niet altijd even welkom, dat besef ik me zonder meer, maar die mening deel ik absoluut niet. Het is een andere manier van lezen, dat is waar, maar zonder meer vergelijkbaar. Wij kruipen graag in de fantasiewerelden die stripverhalen voor ons openen en genieten van de wonderlijke avonturen die ze bieden. Zo verschenen van Silvester Strips drie spannende stripverhalen die de wereld op hun kop zetten!

zeven magiers

Recensie over Zeven magiërs

De Zeven Magiërs (met als ondertitel: Zeven Meesters van het Mysterie versus de wandelende dood) is een deel uit een bijzondere serie: de serie van Zeven. Daarin spelen telkens zeven personages de hoofdrol, van De Zeven Piraten tot De Zeven Overlevenden. Inmiddels telt de serie 17 delen, waarvan De Zeven Magiërs het meest recente album is.

Hierin wordt je meegenomen naar de magische wereld van Cocaigne, een Frans aandoende wereld in de Middeleeuwen waarin de goedaardige koning Féric het voor het zeggen heeft. Hij heef al jarenlang een vete met zijn broer, die inmiddels onder de naam Jean de Necromancer door het leven gaat. Gelukkig wordt het koninkrijk van Cocaigne beschermd door een magisch zwaard, De Gouden Klauw, waardoor Jean het koninkrijk niet kan aanvallen. Tot de koning dood gevonden wordt en de klauw is verdwenen… op dat moment schieten de kwaadaardige schepsels van Jean het koninkrijk binnen.

Gelukkig heeft een mysterieus orakel dit voorval voorspeld en is de trouwen metgezel van de koning op zoek gegaan naar Zeven Magiërs de dit onheil een halt moeten toeroepen. Het is een bont gezelschap van oude wezens met nog oudere magie, die de koning een warm hart toedragen. Hoewel er onderlinge spanningen zijn, vermaken ze zich prima met elkaar. Tot er een competitief element in het spel komt, wanneer blijkt dat de twee tegenovergestelde magiërs, De Discipel en Lumen Lichtbundel, koning worden wanneer ze De Gouden Klauw vinden. De vraag is wie de grootste wijsgeer van hen beiden is; de theatrale Lumen of de cynische en kritische Discipel? Een spannend avontuur – met bovendien een race tegen de klok – begint. Het antwoord op de vraag blijft overigens in het midden.

Score: 8


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

conquests 1 islandia

Recensie over Conquests 1: Islandia

CooleSuggesties topper

De nieuwe en super spannende reeks Conquests maakt meteen een verpletterende indruk met de eerste twee delen, waarbij Islandia het eerste deel is. De serie Conquests gaat over het feit dat de aarde op is. Hij valt simpelweg uiteen, omdat de mensheid er een potje van heeft gemaakt. Overlevenden vluchten van onze planeet als ratten die het schip verlaten. Verschillende planeten worden veroverd, ieder met zijn eigen achtergrond en verhaal.

Islandia is een ijsplaneet, waar een goedaardig volk lijkt te leven. Toch heeft de leiding van de armada, die op weg is naar deze planeet, heel andere plannen. Ze willen alleenheerser worden en de macht binnen afzienbare tijd in handen krijgen. Daarvoor hebben ze een uniek experiment opgezet, waarbij het dna van de oorspronkelijke inwoners tijdens de cry-slaap van de bemanningsleden is verwerkt. Dat experiment lijkt echter bijzondere en verregaande gevolgen te hebben voor de mensheid…

Conquests 1: Islandia is een spannend en spectaculair eerste deel van deze nieuwe reeks. Hoofdpersoon in dit deel is de stoere (en knappe) opperbevelhebber, Oberleutnant Konig. In het boek worden Duitse legerelementen verweven met de Noorse mythologie, waar de wereld in de laatste jaren blijkbaar fervent aanhanger van was. Beiden komen in verdunde vorm terug – waarbij de Duitse bron vooral naar voren komt door de gebruikte terminologie en de incidentele krachttermen. Het verhaal steekt goed in elkaar en heeft een paar spannende wendingen voor je in petto!

Score: 9


Ga direct naar Conquests 1: Islandia op BOL.com.

conquests 2 deluvenn

Recensie over Conquests 2: Deluvenn

Het tweede deel van Conquests volgt een heel andere ruimtevloot, deze keer van Zuid-Europeaanse afkomst. Dit schip stevent af op Deluvenn, een planeet die voor het grootste deel uit water bestaat. De planeet lijkt onbewoond te zijn, maar toch blijkt dat er mensachtige wezens rond te hebben gelopen. Zoekend naar de oorsprong van hun uitsterven ontdekken ze enorme schepsels die onder het wateroppervlak leven. Zouden zij een bedreiging kunnen vormen?

Je leest het avontuur vanuit Idris, een hardwerkende man die door zijn korte lontje meermaals verkeerd begrepen wordt. Idris is ontzettend handig met apparaten – hij kan vrijwel alle machines weer aan de praat krijgen, hoe defect ze ook zijn. Toch leeft hij gescheiden van zijn vrouw en twee kinderen, door iets dat in het verleden is gebeurd. Zijn puberzoon zet zich tegen hem af, zijn kleine dochtertje wil Idris het liefst bij hem hebben. De zus van Idris zit in het leger en kan zo als brug fungeren om het gezin nog enigszins bij elkaar te houden. Tenminste… tot het moment dat Idris ter dood wordt veroordeeld, omdat hij een leidinggevende het ziekenhuis heeft ingeslagen (en de arme man komt te overlijden aan zijn verwondingen). Dat is echter nog niet het grootste probleem: de bemanning lijkt zich namelijk tegen zichzelf te keren: enkele bemanningsleden keren zich tegen de rest en gaan met grof geweld te werk. Kunnen ze dit euvel tegengaan en nog wat van de bemanning redden? En waarom draaien sommige soldaten ineens helemaal door?

Ook dit tweede deel maakt absoluut indruk door zijn stoere manier van vormgeving en het bijzondere avontuur dat de bemanning tegemoet gaat. Ik vond het verhaal wat minder sterk dan het eerste deel: het concept is interessant en weet te boeien, maar de flow in het verhaal wankelt een beetje. Desondanks zeker de moeite waard om aan te beginnen!

Score: 8


Ga direct naar Conquests 2: Deluvenn op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.