Boek recensie: stripboeken van Percy Jackson

Percy Jackson, een creatie van Rick Riordan, is de halfzoon van een mannelijke god en een menselijke moeder. Als zoon van Poseidon heeft hij de macht over het water en de zee, maar kan hij ook met paarden spreken. Hij is overigens niet de enige. Op aarde lopen talloze halfgoden rond, ieder met hun eigen gaven en vaardigheden. Ze komen samen in Kamp Halfbloed, waar ze hun krachten trainen om op te kunnen treden tegen demonen en kwaadaardige schepsels, zoals ook in het stripboeken van Percy Jackson en de Olympiers.

Het begin

In het eerste boek, Percy Jackson en de Bliksemdief, weet Percy nog helemaal niets van het hele halfbloedverhaal af. Hij is een normale jongen die op een normale middelbare school zit. Daar verandert echter flink wat aan, wanneer hij wordt aangevallen door een gemene Furie, een schepsel dat in opdracht van Hades uit de onderwereld handelt. Vanaf dat moment moeten zijn beschermers wel de waarheid vertellen. Al snel komt Percy terecht in het web van intriges, waar menig soapverhaal nog een puntje aan kan zuigen. De wondere wereld van goden, halfgoden en mytische wezens ligt aan zijn voeten, terwijl Percy probeert uit de zoeken wie de bliksem van Zeus heeft gestolen – en waarom hij daarvan beschuldigd wordt.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Recensie over Percy Jackson: De Bliksemdief

Dit eerste verhaal is een klassieke topper. Zo’n eerste boek zit nog vol verrassingen en nieuwe ontwikkelingen, een nieuwe wereld om te ontdekken en neer te zetten. De graphic novel-variant brengt een filmisch tintje aan het spannende boek. De illustraties zijn zeer gedetailleerd, maar jammer genoeg passen de gezichtsuitdrukkingen niet altijd even goed bij de tekst. Door de detaillering en het realisme zijn de personages ook niet altijd even goed uit elkaar te houden, vooral tijdens de chaotische en felle gevechten.

Score: 8


Ga direct naar Percy Jackson en de Olympiërs 1 – De bliksemdief op BOL.com.

Monsters in de aanval

In het tweede boek van de Graphic Novel-reeks van Percy Jackson, De Zee van Monsters, wordt Kamp Halfbloed bedreigd. Hun beschermboom, een oude spar, staat namelijk op het punt van sterven. En als die boom dood is, kunnen de monsters hen zo maar aanvallen. Dat is natuurlijk geen goed plan voor de ongetrainde jongelingen. Maar het enige middel om de boom te redden, het Gulden Vlies, is spoorloos. Het is uiteindelijk aan Percy en zijn vrienden om dat vlies te vinden. Maar tegelijkertijd worden ze dwarsgezeten door letterlijk een zee aan monsters. Zal iedereen deze queeste overleven? En hebben de goden, hun ouders, wel genoeg aandacht voor deze jonge helden?


Recensie over Percy Jackson en de Zee van Monsters

Dit tweede avontuur gaat al wat meer een eigen leven leiden, maar blijft wel in het verlengde van het eerste boek. Het is een spannend avontuur vol monsters en vreemde schepsels, skeletten en felle gevechten. De verrader uit het eerste boek krijgt een belangrijke rol, terwijl een oude vijand ineens een kameraad wordt. Zijn nieuwe makker, een cycloop, blijkt een krachtige metgezel op deze lugubere reis.

Score: 8


Ga direct naar Percy Jackson en de Olympiërs 2 – Zee van monsters graphic novel op BOL.com.

Voorspelling

in De Vloek van de Titaan draait het vooral om een profetie, die op Kamp Halfbloed wordt uitgesproken. Daarin wordt aangestuurd op het aangaan van een queeste tussen de halfgoden en de Jageressen, die normaliter elkaar niet kunnen luchten of zien (nou ja – de jageressen hebben contact met jongens en mannen afgezworen, zodat ze niet afgeleid zouden worden – vandaar dat ze proberen het contact zo veel mogelijk af te houden). Voor deze queeste zullen ze toch met elkaar moeten optrekken om een gezamelijk doel veilig te stellen – het redden van de aarde en het opnemen tegen niemand minder dan Kronos!

Team zonder samenwerking

Het lastige van het stel pubers is wel, dat ze niet echt heel goed met elkaar samenwerken. De jageressen willen niet samenwerken met de jongens van kamp Halfbloed, bovendien is er een nieuwe telg in hun midden, een meisje dat haar eigen krachten nog moet leren kennen. Daarbij heeft Percy er zo zijn eigen plannen bij, die soms wat afwijken van de plannen van de anderen. Dat maakt soms zo maar dat de hele missie in het gevaar komt. Gelukkig weet hij ook wel weer een paar slimmeoplossingen, die het team weer een nieuwe impuls geeft. Bovendien zijn er natuurlijk de ouders van de halfbloedkinderen, die hen soms de helpende hand toesteekt. Het lot van deze queeste gaat immers ieder aan!


Recensie over Percy Jackson: De Vloek van de Titaan

De boeken van Percy Jackson trekken de Griekse mythologie naar het hedendaagse leven. Rick Riordan weet ze op een briljante manier te omschrijven en te beschrijven, een aantal van zijn boeken zijn ook al verfilmd. De stap naar een stripversie van de boeken lijkt dan ook niet zo groot. De illustraties zijn geweldig dynamisch, een tikje dramatisch en brenden diepte in het verhaal. Toch worden er wat korte bochten genomen, waarbij ook de detaillering van de gezichten zorgt er voor dat je niet altijd herkent wie er spreekt. Dat is natuurlijk jammer, maar doet zelden afbreuk aan het verhaal zelf.

Score: 8


Ga direct naar Percy Jackson en de Olympiërs 3 – De vloek van de Titaan op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.