Spannende stripboeken over de oorlog

Over het algemeen denken mensen bij het horen van het woord stripboek aan vrolijke avonturen van Suske en Wiske, Guust Flater of Garfield. Het kan echter ook anders, zoals met de comics van Marvel en DC, waar spannende verhalen vol actie verteld worden. Of een serieuze inslag, zoals deze twee reeksen. Daarin speelt de oorlog een grote rol, te weten de Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Vietnam. Hier worden de avonturen niet alleen spannend weergegeven, maar volgen ze in zekere mate ook de werkelijke gebeurtenissen van de strijd.

afrikakorps

Recensie over Afrikakorps

In de reeks Afrikakorps wordt je meegenomen naar een voor ons relatief onbekende strijd tijdens de Tweede wereldoorlog, te weten die in Afrika. Daar wilden de Duitsers namelijk ook een flinke vinger in de pap. Met legers aan mankrachten en tanks probeerden ze voet aan de grond te krijgen. Die oorlog duurde overigens niet zo lang, rond 1943 gaven ze zich gewonnen op het onherbergzame continent. Maar hoe dat precies in zijn werk ging, dat kun je lezen aan de hand van de avonturen van de legendarische Erwin Rommel, die leiding gaf aan het regiment van luitenant Joachim von Richter, hoofdpersoon van dit verhaal.
Afrikakorps is spannend geschreven en indrukwekkend realistisch getekend. De avonturen in de woestijn spreken tot de verbeelding. In de tekst lees je soms aan welke kant de betreffende personen zijn, middels krachttermen die zo nu en dan gebezigd worden.

Score: 8


Ga direct naar Afrikakorps op BOL.com.

Bomb Road 1 Da Nang 1

Recensie over Bomb Road

Van heel andere orde is Bomb Road. Daarin beleef je de avonturen in Vietnam, zoals deze verteld worden door oudgediende kolonel Bradley ‘Redneck’. Towsend. Hij is inmiddels 68 jaar oud en hulpbehoevend. Wanneer een jonge soldaat opdracht krijgt bij de krasse kolonel een oogje in het zeil te houden, vermaken ze elkaar met oorlogsverhalen, waarbij de kolonel het hoogste woord voert. Hij neemt de jonge soldaat mee naar zijn jaren in het leger, en dan specifiek over zijn jaren in Vietnam.
Bomb Road speelt zich vooral af in Vietnam, waar de Amerikanen fel streden om voor veel mensen nog altijd onduidelijke redenen. De avonturen van Bomb Road spelen zich vooral af in het luchtruim, waar het grootste deel van de gevechten beslecht werden, of waarbij vliegtuigen luchtdekking gaven aan de landtroepen. Ook deze serie is bijzonder gedetailleerd getekend en doet zijn best realistisch over te komen, ondanks een paar stereotype soldaten die door het beeld lopen. Een spannende serie voor iedereen die houd van een avontuurlijk verhaal vol actie en verrassende wendingingen.

Score: 7


Ga direct naar Bomb Road op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.