logo-liggend-wit-donkerblauw

Stripboeken om van te smullen

Stripboeken en comics hebben een mooi plekje veroverd op CooleSuggesties. Maandelijks verschijnen er een aantal leuke stripverhalen, die we maar wat graag bespreken op onze website. Benieuwd naar de nieuwste stripboeken? Lees dan snel verder!

Krasse Knarren 6 Het verstopte oor 1

Recensie over Krasse Knarren 6: Het verstopte oor

Krasse Knarren is een bijzondere stripserie, waarin je meekijkt over de schouder van.. nou ja – een paar krasse knarren. Soms moet je het niet moeilijker maken dan het is. Deze kwieke ouderen beleven heel wat spannende avonturen, waarbij het zowel een eerbetoon aan ouderen is alsook een steelse steek naar de eigenaardigheden die bejaarden door de jaren heen ontwikkelen.

Koppigheid, kippigheid, wantrouwen naar techniek, een verheerlijking van het verleden… het komt allemaal naar voren in dit spannende avontuur, waarbij twee Franse opaatjes Pierrot en Claude door een oude vriend naar Zuid-Amerika worden gelokt om een misstand recht te zetten. De twee mannen kunnen niet verder van elkaar verwijderd zijn. Pierrot is een oude mopperkont met een klein hartje, Claude een goedaardige opa die snel is afgeleid. Hun vrienden, Mimile en Erroll, vragen hun naar Zuid-Amerika te komen omdat een mooi gebied in gevaar is: bomenkap is aan de orde van de dag, wat ten koste gaat van de natuur én de plaatselijke bevolking. Daar moeten onze vrienden een (wandel)stokje voor steken!

Krasse Knarren 6: Het verstopte oor heeft weinig van doen met verstopte oren… of oren in welke vorm dan ook. Of is het een oortje om te snoepen? Het is een vrolijke en energieke strip vol emoties en weemoed, dat op een aangename manier aan je wordt gepresenteerd. De strip is realistisch getekend, met de nodige karikaturale vrijheden. Dat maakt het ook een plaatje om te zien!

Score: 8


Ga direct naar Krasse Knarren 6: Het verstopte oor op BOL.com.

Michel Vaillant Duels

Recensie over Michel Vaillant – Duels

De stripreeks over coureur Michel Vaillant gaat al heel wat jaren mee. Inmiddels heeft een nieuwe garde tekenaars en illustratoren het stokje overgenomen van de bedenkers van deze realistische held, maar dat doet weinig af aan de herkenbaarheid en het eerbetoon aan de racewereld. In Duels wordt het team Vaillante uitgebreid met een nieuwe jonge en vooral talentvolle coureur, Daniel Farid. Farid is een gedreven racer die kostte wat kost op de eerste plek wil komen. Dat hij daarbij in een team moet racen, neemt hij maar voor lief… maar ook binnen team Vaillante ontstaat daardoor de nodige competitie, vooral aangewakkerd door de scherpe uitspraken van de jonge Fransman.

Naast een pittige concurrentiestrijd komt er bovendien een bepaalde onzekerheid bij Michel los, die door zijn lange ervaring en geschiedenis extra versterkt wordt. Wanneer zijn copilote, Gabrielle Sprangenberg, tijdens een ongeluk een tijdje uit de running is, komt hij in contact met zijn oude partner: Steve. Samen met hem ontdekt Michel weer waar het om draait bij het racen. Met hernieuwde energie overwint hij zijn verleden en geeft hij vol gas om zijn loopbaan – en vooral ook zijn team – te redden! Het is een verhaal waar naast racen ook veel emoties en gesprekken in naar voren komen, zonder al te sentimenteel en zoetsappig te worden.

Score: 7


Ga direct naar Michel Vaillant seizoen 2 – 9 – Duels op BOL.com.

Terug naar Aldebaran 3

Recensie over Terug naar Aldebaran 3

Kim en Manon gaan al heel wat avonturen mee, reizend door nieuwe en mysterieuze planeten. Dat doen ze natuurlijk samen met een heel team aan experts en specialisten. In dit derde deel van Terug naar Aldebaran, wat inmiddels de vijfde serie strips is over deze ruimtelijke avonturen, maken ze kennis met de bewoners van een nieuwe mysterieuze planeet waarop ze zijn geland. Langzaam maar zeker ontdek je de geschiedenis van al die beschavingen, die stuk voor stuk bestaan uit mensachtigen.

Op deze planeet zijn de wetenschappers stomverbaasd wanneer ze een elektromagnetische muur vinden met technologie die de kennis van de Tsalterianen zelf te boven gaat! Wie heeft die muur gebouwd… en waarom? Hoe kan het dat er gaten in ontstaan, waardoor vreemde en gevaarlijke wezens de bewoners van de dorpen bedreigt? Daarop gaan ze op zoek naar de ‘vreemdeling’, die weleens de sleutel kan zijn voor alle mysteriën en alle bestaande wetenschappelijke theorieën zomaar onderuit kan halen. Maar de tijd dringt en de muur die het dorp tegen monsters beschermde, begint af te brokkelen…

Terug naar Aldebaran 3 is een spannend boek, waarbij veel discussies en gesprekken gevoerd worden. Het verhaal zelf komt dan ook niet heel vlot op gang en suddert rustig voort. De tekenstijl is wat oubollig, met houterig uitziende personen, scherpe lijnen in de gezichten en een soms wat onhandig gebruik van schaduw en licht in de prenten. Een aanrader voor fans van jaren-80 sci-fi, daar komt de tekenstijl het meest bij in de buurt.

Score: 6


Ga direct naar Terug naar Aldebaran 3 op BOL.com.

Jomme De haaienrots

Recensie over Jomme: De haaienrots

Stripreeksen die al heel wat jaren bestaan, spreken tot de verbeelding bij de moderne garde tekenaars. Sommigen zijn misschien wel in het vak gerold door een bewondering van hun striphelden en de stijl waarin ze zijn getekend! Jomme: De haaienrots is een hommage van Constantijn van Cauwenberge (beter bekend als CONZ) aan Jef Nys, de oorspronkelijke illustrator van de verhalen over Jomme. Daarbij krijgt het vredelievende (en een tikje ondeugende) karakter Jommeke een stoere kwinkslag mee, wanneer hij samen met zijn vrienden en de immer verstrooide Professor Gobelijn onderzoekt waarom er op een bepaalde plek zoveel haaien rondzwerven. Samen met de Plastic Walvis, zijn trouwe papegaai Flip, Anne, Roos en Fille beleven ze een spannend onderwateravontuur om de wereld te redden van diens ondergang. Zal het ze lukken om de hersenstralen-generator te stoppen voordat de kwaadaardige schurk de hele aarde in zijn macht heeft?

Jomme: De Haaienrots is een stoer een eigentijdse versie van het zachtaardige Jommeke. Vergeleken met de oorspronkelijke strips is dit een gevaarlijke en bijzondere uitspatting, met wat grove worden en een leger haaien dat de aanval inzet, maar ondanks dat blijkt het geschikt voor de beoogde doelgroep. Het is qua stijl een mooi hommage aan de originele strips, met een moderne kwinkslag. Vooral de onderwerpen, het taalgebruik en de grappen hebben een oppepper gekregen. Professor Gobelijn blijft zoals altijd tamelijk irritant met het omkeren van woorden en gezegden.

Score: 7


Ga direct naar Jomme: De haaienrots op BOL.com.

De Schorpioen 13 Tamose de Egyptenaar

Recensie over De Schorpioen 13: Tamose de Egyptenaar

De Schorpioen is een spannende avonturenreeks, die je meeneemt naar verre oorden en lang vervlogen tijden. Deze stoere archeoloog staat zijn mannetje en is een bijzondere mis tussen Jack Sparrow en Indiana Jones, zoals hij zich gedraagt en kleedt. Deze comicreeks is een doorlopend verhaal, waarbij je een absolute meerwaarde hebt als je de voorgaande avonturen hebt gelezen. Er is namelijk niet alleen een ‘rode draad’ door de avonturen, maar ook gebeurtenissen uit eerdere delen krijgen in dit album een vervolg of worden afgerond… en de verhaallijn van dit album loopt ook naadloos door in het volgende deel.

De Schorpioen is een spannende avonturenreeks met stoere wendingen, huurmoordenaars, een flinke scheut magie en natuurlijk avontuur. Het voelt soms een beetje vreemd in in een lang vervlogen tijd na te denken over archeologie (archeologen uit onze tijd gaan juist op zoek naar items uit die periode), maar ergens is het ook wel logisch. De overleveringen hebben namelijk een lange geschiedenis – en verhalen als dit laten zien waarom we niet alle puzzelstukjes meer kunnen vinden of op vreemde plekken tegenkomen. Het is een spannende reeks, die schitterend is vormgegeven. Maar: begin bij het begin, en volg dan het verhaal verder mee!

Score: 8


Ga direct naar De Schorpioen 13: Tamose de Egyptenaar op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.