logo-liggend-wit-donkerblauw

Stripboeken naar aanleiding van games


Strips die voortvloeien uit films, films die voortvloeien uit strips… die hebben we al eerder gezien. Maar ken jij al comics die gebaseerd zijn op games? Wij ontvingen onlangs De Odysee van Fenix (gebaseerd op Phoenix Rising) en Watchdogs Legion (gebaseerd op… nou ja: Watchdogs Legion). Beide strips bestaan uit twee delen. Laten we er snel aan beginnen!


De Odyssee van Fenyx, deel 1

De Odyssee van Fenyx, deel 1

Immortals Fenyx Rising neemt je mee naar de Griekse oudheid, waar je als de jonge Fenyx op pad moet om het godenrijk te redden en het evenwicht in de wereld te herstellen. In de game moet je daarvoor missies voltooien die je bonussen opleveren. In de strip is dat niet anders, hoewel het verhaal zich afspeelt na de game (waar zo nu en dan een subtiele verwijzing naar wordt gedaan). In dit boek blijkt er een mythisch voorwerp van Zeus gestolen te zijn. Die is natuurlijk not amused, maar weet ook niet zo goed of hij zelf in actie moet komen. En dus stuurt hij Fenyx er op af om de klus te klaren. Hij moet en zal zijn gouden robothond terugkrijgen! Maar eenmaal in het paleis van de dief Tantalus krijgen zijn gasten mensenvlees voorgescchoteld… dat van Tantalus’ eigen zoon Pelops. Dat gun je natuurlijk niemand en Zeus besluit genadig te zijn voor het wrede lot van Pelops en hem te redden van de onderwereld. Maar… wie stuur je daar naartoe? Juist: Fenyx! Zij wordt op pad gestuurd naar de onderwereld om de jongeman te redden. Maar die trip is zeker niet zonder gevaren en al helemaal niet zonder uitdagingen. Zo heeft ze bijvoorbeeld nog een appeltje te schillen met Pan en kruist ze haar wegen met de meesterdief Autolykos.

De Odyssee van Fenix is fraai getekend, vol details en realistisch ogende mensen. Die hebben een subtiel overdreven expressie, maar behouden daarmee toch hun menselijke karaktertrekjes. Het siert de makers dat ze niet gekozen hebben voor een manga-eske versie van de game, die zich daar prima voor had geleend. De goden zijn fraai uitgewerkt, de krachten spatten bijna van het papier. Soms is het een tikje overweldigend hoe de frames en tekstkaders door elkaar lopen. Ook als je de game niet kent of gespeeld hebt, is de strip zonder problemen te volgen.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789462108257. Prijs: 9.50 euro.

Ga direct naar De Odyssee van Fenyx, deel 1 op BOL.com.

Watch dogs legion 1 – Underground Resistance

Watch dogs legion 1 - Underground Resistance

Voor de strip over Watchdogs Legion is het wel prettig als je de game kent, hoewel alles ook netjes en geduldig aan je wordt uitgelegd in dit eerste deel. Machtsmisbruik, technische tracking en gevaarlijke situaties zijn aan de orde van de dag. Daarin spelen twee grote groeperingen de hoofdrol, de grootse machthebber Albion en de rebellerende Dedsec, die fel tegen elkaar ingaan. Daar tussendoor kruipen verschillende kleinere rebellerende groepen, waaronder de wrede Kelley-bende. Al met al geen pretje om in te wonen en te leven, zoals je begrijpt. In deze strip maak je kennis met een paar inwoners van deze wereld, waaronder journaliste Louise Hartford, DJ Spirak (ook bekend als Adam Logan) en een strijdlustige ex-SAS-soldate, die allemaal bij elkaar komen tijdens een knallend succes waar de Kelley-bende onrust gaat stoken.

Het is heel eenvoudig om in deze verhaallijn verstrikt te raken, aangezien alles vanaf het begin aan je wordt uitgelegd. De comic is wat snel getekend, waarbij niet alle lijntjes op elkaar aansluiten. IN het begin stoorde me dat wel een beetje, maar na een paar pagina’s ontdekte ik dat die rauwe stijl eigenlijk prima past bij de sfeer van het tijdperk. Het is een prima verhaal, gebaseerd op de game, waarbij je een stukje achtergrond krijgt van alle gebeurtenissen in het spel.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard Uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789462108240. Prijs: 9.50 euro.

Ga direct naar Watch dogs legion 1 – Underground Resistance op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.