logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Strike Back Seizoen 7

In de explosieve en bloedstollende Cinemax®-actieserie Strike Back, volgt de kijker de geheime terreureenheid Section 20 bij hun levensgevaarlijke missies om de meest dodelijke terroristen ter wereld uit te schakelen.

Wanneer een Albanese misdaadfamilie een wetenschapper ontvoert die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van een uiterst geheim biowapen, worden de geheime soldaten van sectie 20 – Gracie Novin (Alin Sumarwata), Thomas ‘Mac’ McAllister (Warren Brown), Samuel Wyatt (Daniel MacPherson), Manisha Chetri (Varada Sethu) en commandant Alexander Coltrane (Jamie Bamber) – op een missie gestuurd om het virus te beveiligen en de potentiële kopers op de zwarte markt neer te halen. Voor ze aan de missie beginnen, weten ze echter nog niet helemaal in wat voor beerput ze indoken! Wat begint als een relatief eenvoudige missie, escaleert al snel tot een race tegen de klok om een dodelijk massavernietigingswapen te neutraliseren.

Moreel conflict

Een belangrijk onderdeel van dit slotseizoen is de bestaande hiërarchie in de militaire orde van deze speciale unit. Ze werken natuurlijk hartstikke undercover en geen enkele overheidsinstantie zal bekennen dat ze deze mensen kennen, maar toch houden ze zich strikt vast aan de geldende discipline van het leger. Maar wat gebeurt er als er vanuit hogerhand geheimhoudingsplicht wordt opgelegd en je teamleden daar lucht van krijgen? Moet je alles vertellen, of is alles op ‘need to know basis’? Dat zorgt al in de eerste aflevering voor de nodige spanning en wat rumoer, wat zo zijn nasleep heeft in de serie. Want: hoe ver gaat die onduidelijkheid. Wie hebben er allemaal een geheime agenda in dit bizarre en levensgevaarlijke complot?

Karakterontwikkeling

Naast vette acties, schietgevechten, knokpartijen en veel indrukwekkende explosies, krijg je in dit slotseizoen van Strike Back ook te maken met de nodige karakterontwikkelingen, zoals je ook in de eerdere seizoenen al hebt meegekregen. Het is niet vreemd dat de mannen en vrouwen in een team als dit een onlosmakelijke band met elkaar hebben. De stresssituaties verbindt als een malle. Soldaten weten dat ze op alle fronten op elkaar moeten vertrouwen, maar in dit hechte team lijkt een onlosmakelijke vriendschap te zijn geschapen, ondanks de wisselingen die af en toe plaatsvinden. Die kameraadschap loopt als een rode draad door alle afleveringen en heeft zo nu en dan een hoogtepunt, maar ook wat dieptepunten. De situaties leveren namelijk ook veel spanning en onduidelijkheid op, waar niet iedereen even goed mee kan omgaan!

Ga direct naar Strike back: Vendetta op BOL.com.


Recensie over Strike Back seizoen 7: Vendetta

Dit laatste seizoen van Strike Back maakt absoluut indruk. Niet alleen vanwege de gevechten en de strijd die geleverd moet worden, maar ook vanwege het kat-en-muisspel om het gevaarlijke virus uit handen van de kwaadwillenden te houden… en de vraag wie die kwaadwillenden allemaal wel niet zijn. Onzekerheid, spanning, argwaan, actie en explosies: het zorgt voor een dynamische serie die je gewoon moet zien. De serie oogt af en toe wat glad en gelikt, de personages zijn soms een tikje té stereotype, maar dat doet weinig af aan het feit dat je de hele serie in één ruk uit wil kijken. Binge till you drop!

Score: 8


Informatie

Titel: Strike back – seizoen 7
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 450 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat scenes met seks

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.