logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Strijd om de superschoen, Liz Pichon

In het boek Strijd om de superschoen maak je kennis met de personages Lies, Robbe en Akke Laars. Dat zijn de aardige hoofdpersonen in dit boek. Maar er zijn natuurlijk ook slechteriken, genaamd Sylvie en Simon Sleehak. Sylvie is een vrouw wiens imperium heel schoenenstad heeft ingenomen, behalve de winkel van Gert Gaatjesschoen. Simon is de zoon van Sylvie en is de grootste pestkop van de school. Akke Laars, de vader van Lies en Robbe, heeft een contract bij WIJS, het bedrijf van Sylvie Sleehak, en is daarom gedwongen al zijn schoenen die hij of zijn vrouw Sally Sandaal hebben uitgevonden aan Sylvie te geven.

Het contract

Maar helaas voor Sylvie houdt Akke zich niet helemaal aan het contract. Hij heeft namelijk nog één paar heel erg speciale schoenen die zijn vrouw heeft gemaakt. Nou ja, gemaakt is een groot woord, eerder begonnen, want ze is er nooit aan toegekomen om ze af te maken. Ze werd namelijk gebeten door een heel erg giftige slang, waardoor ze overleed. En alsof dat nog niet erg genoeg was werd Akke daardoor ook gedwongen om zijn winkel te sluiten en bij de gemene Sylvie Sleehak te gaan werken.

Vliegende schoenen

Toen haar vader de vliegende schoenen eindelijk af had kunnen maken, in het geheim natuurlijk, was Lies toevallig wakker en zag ze dat haar vader ineens vloog. En natuurlijk is het voor kinderen heel lastig om geheimen te bewaren, dus vertelde ze het aan haar broer Robbe. En toen de vervelende zoon van Sylvie, Simon, bij Robbe in de klas kwam, was Robbe helemaal klaar met hem, dus gingen hij en Lies met de vliegende schoenen de lucht in met een emmer rode verf. Ze gingen een bord van WIJS bekladden, maar door een kleine bug in de schoenen kieperde de overgebleven inhoud van de emmer recht over Simon Sleehak heen! Hij was daar natuurlijk niet blij mee, en dacht dat hij Lies en Robbe had zien vliegen. Daarom vertelde hij dat aan zijn moeder, die er ook niet blij mee was dat Akke zich niet aan het contract hield. Dus hier begint de strijd tussen de familie Laars en de familie Sleehak…

Ga direct naar Strijd om de superschoen op BOL.com.


Recensie over Strijd om de superschoen

Ik vond het een origineel boek, dat beschrijft het boek het beste denk ik. Het was niet heel erg spannend of grappig, maar er zaten wel een paar spannende momenten of grapjes in. Dat maakte het boek ook weer leuk. En zoals je kan verwachten van de schrijfster van de populaire Tom Groot boekenreeks zitten er ook weer erg leuke tekeningen bij. Al met al een leuk boek, maar niet echt een van de leukste die ik heb gelezen.

Score: 7.5


Informatie

Strijd om de superschoen,
Illustrator: nvt
Uitgever: Gottmer, 448 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789025772253. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!