logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Street Art kunstbeurs


Street Art kunstbeurs Datum: 29-08-2019 t/m 30-08-2019
Adres: Damrak 243, Amsterdam (Route)

Liefhebbers en verzamelaars van pop en -street art kunnen op 30 en 31 augustus hun kunsthart ophalen op de internationale beurs Amsterdam International Art Fair. Ruim 120 exposanten tonen in de Beurs van Berlage onder meer werk van bekende en opkomende schilders, beeldhouwers, fotografen en street art-kunstenaars uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan, China en Nederland. Het accent ligt op hedendaagse, moderne kunst met een speciale focus op street art. Zo zijn er werken te zien van Takashi Murakami (Japan), Peter Anton (USA) en bekende street artists zoals KAWS (USA) en Loes van Delft (NL). De beurs, die de vorige editie 7.000 bezoekers trok, zet voor de derde keer voet aan de grond in Amsterdam.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


“Op de Amsterdam International Art Fair kunnen zowel ervaren verzamelaars en beginnende kunstkopers ruim 3.000 inspirerende werken vinden van zowel opkomende talenten als wereldberoemde kunstenaars. En dat voor een aanschafprijs vanaf € 500,- Het evenement trekt onder andere galeries aan, culturele instellingen, kunstcritici en natuurlijk veel verzamelaars” aldus organisator Joëlle Dinnage van Global Art Agency.

Gevarieerde line-up hedendaagse kunst

Op de beurs worden onder meer werken getoond van de volgende (inter)nationale kunstenaars:. 
Loes van Delft (NL): de graffitikunstenares maakt schilderijen en tekeningen en  bewerkt kledingstukken als tassen en jassen. Haar ontwerpen worden gedragen    door celebrities als Justin Bieber.. 
Patrick Audevard (F): schilder, pottenbakker en beeldhouwer met een voorliefde  voor porselein, hout en gerecyclede materialen.. 
Takashi Murakami (Japan): een van de meest baanbrekende Japanse  kunstenaars van deze tijd, tevens één van de grondleggers van de  postmodernistische kunstbeweging Superflat. 
Peter Anton (USA): bekend om zijn opvallend grote snoep kunstwerken.. 
Harry Arling (NL): Groningse kunstenaar die sciencefiction-achtige voertuigen  maakt genaamd Kosmotroniks.. 
Henk Veen (NL): zijn werken van spuitverf en acrylverf zijn geïnspireerd op de  stad Amsterdam.. 
KAWS (USA): Brian Donnelly alias KAWS woont in New York en heeft naam  gemaakt met het ontwerpen van limited edition speelgoed en kleding.. 
EVADI (NL): Eva van Diepen is een maatschappelijk geëngageerde kunstenares.  Op de beurs exposeert zij grote schilderijen met gezichten van vluchtelingen.

Programma van Amsterdam International Art Fair 2019

Vrijdag 30 augustus: vernissage met champagne receptie en dj muziek van 18.00  uur tot 21.00 uur (entree: € 15,- of op uitnodiging)..
Zaterdag 31 augustus: openingstijden van 11.00 uur tot 17.00 uur (gratis entree)..
Zaterdag om 16.00 uur vindt de uitreiking ‘Best Artist Award’ plaats door een  driekoppig jury bestaande uit Henk Veen (kunstenaar), Ruurd Hallema  (beeldhouwer) en Roy Koster (kunstverzamelaar)..
Kaartverkoop via de website aan de kassa

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.