logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Streaming: Het verhaal van Olaf

Wat gebeurde er met Olaf in de momenten nadat Elsa hem heeft gebouwd en nadat ze hem “losliet” (of beter gezegd… vergat) om haar ijspaleis te maken? Wat gebeurde er met hem toen Anna en Kristoff hem voor het eerst ontmoetten in het bos? En waarom houdt Olaf zo veel van de zomer? Het verhaal van Olaf volgt zijn eerste stappen in de wereld terwijl hij zijn eigen identiteit ontwikkelt in de besneeuwde bergen buiten Arendelle. Het verhaal van Olaf (Engelse titel: Once upon a Snowman) is exclusief te zien bij Disney+.

“Dit idee ontstond toen ik als animator betrokken was bij de eerste Frozen-film,” zegt Trent Correy (regisseur). “Dan Abraham en ik zijn zo dankbaar en verheugd dat we de kans hebben gekregen om deze korte film te regisseren in samenwerking met The Walt Disney Animation Studios.”

“Josh Gad is een van de beste stemacteurs die Olaf heeft kunnen neerzetten in alle Frozen-films,” zegt regisseur Dan Abraham. “De kans krijgen om met hem in een opnamestudio te werken, vind ik een hoogtepunt in mijn carrière en in voel me bevoorrecht.”

Dit zijn de Nederlandse stemmen van Het Verhaal van Olaf en Frozen:

  • Olaf: Carlo Boszhard
  • Elsa: Willemijn Verkaik
  • Anna: Noortje Herlaar
  • Kristoff: Benja Bruijning
  • Knut: Tony Neef

Het verhaal van Olaf  is exclusief te zien bij Disney+.

streaming-banner-disney-plus

Recensie over Het verhaal van Olaf

Een hartverwarmend verhaal, dat is het zeker. Het verhaal van Olaf is bijna een ‘deleted scene’ uit de Frozen-film, maar wel eentje met een geheel eigen verhaal. Logisch dat hij niet in de film zelf verwerkt zit (en nee, het is geen ‘deleted scene’, het is echt een op zichzelf staand verhaaltje van een paar minuten. Een van de briljante Disney Shorts, die een unieke uitstraling en insteek hebben. Ook deze Disney Short zit bomvol woordgrapjes en filosofische verwikkelingen, zoals je die alleen van Olaf kent. Dat maakt het schattige sneeuwpopje nog aandoenlijker: de wijze woorden die af en toe uit zijn mond komen. Een geweldige film voor tussendoor en een mooie aanvulling op het Frozen-spektakel!

Score: 8


Informatie

Titel: Frozen: Het verhaal van Olaf
Uitgever: Walt Disney
Tijdsduur: 8 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.