logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: musicalfilm Cinderella

De langverwachte musicalfilm Cinderella bevat popsongs van hedendaagse wereldwijde artiesten en originele nummers van Camila Cabello en Idina Menzel. Cinderella is een muzikaal gedreven gedurfde nieuwe kijk op het traditionele verhaal waar je mee bent opgegroeid. Onze heldin (Cabello) is een ambitieuze jonge vrouw wiens dromen groter zijn dan de wereld zal toestaan, maar met de hulp van haar Fab G (Billy Porter), is ze in staat om door te zetten en haar dromen waar te maken. Kay Cannon’s Cinderella lanceert september 2021 exclusief op Prime Video.

streaming-banner-prime-video

Klassieker met een moderne twist

“Cinderella is een klassieker die we allemaal kennen en liefhebben, maar deze keer met een moderne unieke twist en met in de hoofdrol de sensationele Camila Cabello en een all-star cast. Producer James Corden en het film makende team hebben dit geliefde sprookje in een nieuw jasje gestoken met een fris, versterkend perspectief dat zal resoneren met publiek en families over de hele wereld. We kunnen niet enthousiaster zijn voor onze wereldwijde klanten om mee te zingen en te dansen met regisseur Kay Cannon’s reïmaginatie van dit klassieke verhaal,” aldus Jennifer Salke, Head of Amazon Studios.

Cast

  • Cinderella (Assepoester) – Camila Cabello
  • Prins Robert (Prins Charming) – Nicholas Galitzine
  • Vivian – Idina Menzel
  • Fab G – Billy Porter
  • Queen Beatrice – Minnie Driver
  • King – Pierce Brosnan

Meer informatie over de film Cinderella

Cinderella is geschreven voor het scherm en geregisseerd door Kay Cannon met covers van liedjes geschreven door enkele van de meest succesvolle musical artiesten aller tijden, en heeft een all-star cast. Producers zijn James Corden, Leo Pearlman, Jonathan Kadin en Shannon McIntosh. Executive producers zijn Louise Rosner en Josephine Rose.

Bekijk hier de trailer van de muzikale versie van Cinderella:

streaming-banner-prime-video

Recensie over Cinderella

Cinderella is meer dan een moderne vertolking van dit oude sprookje. Het is een eigentijds verhaal over gelijkheid, feminisme, zelf keuzes maken en rollen waarin iedereen zich verschuilt. Ella (de hoofdpersoon van deze film) is een kleermaakster die graag haar jurken zou verkopen. Ze mag dat niet. Want vrouwen en zaken… die gaan niet samen. In een tijd van uithuwelijken, koningskinderen en koetsen trotseert ze de gevestigde orde en weet met haar eigenwijze reacties het hart van de prins te veroveren. Het leukste van deze film is de manier waarop nummers van Madonna, Queen en zelfs The White Stripes zijn verweven in de film, waarbij de tijdgeest van een middeleeuws dorpje min of meer behouden blijven. Om tijd te sparen worden af en toe samenvattingen gegeven middels een omroeper, die zijn verhaal al rappend doet met een compleet blaas/strijkorkest. Er zit wat humor in de film, maar die is vrij subtiel. De drie muizen doen hun best om een komische noot te realiseren, maar verder moet je het hebben van teksten en de bijzondere verwikkelingen van de verschillende personages.

Score: 8


Informatie

Titel: Cinderella
Uitgever: Amazon
Tijdsduur: 112 minuten
Genre: musical.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

streaming-banner-prime-video

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.