logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Stream alles naar je tv met de EM7580 TV Streamer powered by OpenELEC & Kodi


recensie-4

Digitaal beelden bekijken wordt steeds belangrijker en algemener. Ofwel: wie kijkt er nu nog gewoon televisie? Bijna niemand meer. Of je bekijkt afleveringen van je serie on demand, wanneer het jou uitkomt, of je download films en bekijkt ze wanneer het jou uitkomt. Op het scherm naar keuze. En daar schort het nog wel eens aan. Niet alle televisies hebben de mogelijkheid om films te streamen, en als ze die mogelijkheid wel hebben zijn ze niet compatible met alle beeldformaten. Eminent brengt hier verandering in met de EM7580 TV Streamer powered by OpenELEC Kodi.

Wifi

Dit kleine kastje is een alleskunner, die zelfs beschikt over ingebouwde WiFi. Je hoeft dus geen extra kabels te trekken naar de kamer waar jij mediabestanden naartoe wil streamen! En je kunt van verschillende bronnen streamen, of het nu van het internet is, of vanaf je thuisnetwerk (vanaf een computer of NAS, bijvoorbeeld). Daarnaast heb je de mogelijkheid om een USB-stick, externe harde schijf of een micro-SD kaart aan te sluiten op de TV Streamer. Mogelijkheden te over dus.

Streamen met Kodi

De kern van de Eminent TV Streamer vormt de meest recente versie van openELEC en Kodi 16.1 Jarvis. Deze twee systemen staan garant voor een wereld aan opties en mogelijkheden, van het online streamen en downloaden tot het beheren van je collectie. De bediening geschied via de meegeleverde afstandsbediening of de gratis Kodi smartphone/tablet app. Daarnaast heeft de EM7580 een betere bestandsondersteuning dan een Smart TV (o.a. BD-ISO, DVD-ISO bestanden) en ondersteunt de volledige downmix van Dolby Digital en DTS geluid. Je downloadt heel eenvoudig ondertiteling, filminformatie en add-ons direct vanaf het internet. De streamer geeft een melding wanneer er nieuwe firmware beschikbaar is. Hierdoor is de TV Streamer altijd up-to-date.

Energiezuinig

Het mooie is wel dat deze streamer behoorlijk energiezuinig is. Bijkomend voordeel is dat het apparaatje weinig warmte genereert, waardoor er geen ventilator nodig is. Qua aansluitingen is het een tikje karig, hoewel zeker voldoende. Naast wifi kun je gebruik maken van een bekabelde ethernetverbinding met je router. Daarnaast beschikt het kastje over een HDMI-uitgang voor je televisie of Media Center, en een optische aansluiting voor een eventuele speakerset. Kortom: de EM7580 is een complete Internet Streamer.

De Eminent EM7580 TV Streamer kost 89,99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.