logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Stranger Things: Verwante geesten, Gwenda Bond

Je kent de serie Stranger Things vast wel. Dat móet wel haast. De Netflix-serie is razend populair! En dan is het niet verwonderlijk dat zo’n serie ergens een vervolg krijgt. In dit geval als analoge variant, in boekvorm. Stranger Things: Verwante Geesten is het eerste officiële boek dat gekoppeld is aan de spannende thrillerserie op Netflix. Het gaat om vier jongvolwassenen: Terry, Gloria, Alicia en Ken. Zij doen vanuit hun opleiding (we spreken over 1969-1970) mee aan een wetenschappelijk onderzoek, waar ze voor betaald krijgen. Daarvoor worden ze in een laboratorium onderzocht wanneer ze onder invloed zijn van geestverruimende middelen.

Bizarre experimenten

Dr. Brenner, de wetenschapper die het onderzoek leidt, is namelijk van mening dat bepaalde mensen, onder invloed van drugs, bijzondere vaardigheden kunnen ontwikkelen. Week na week krijgen de hoofdpersonen dan ook drugs toegediend en wordt ze van alles en nog wat gevraagd. Al snel ontdekken ze dat er inderdaad meer is tussen hemel en aarde dan ze in eerste instantie gedacht hadden. Ze ontwikkelen langzaamaan verschillende gaven en ontdekken meer over zichzelf dan ze voor mogelijk hadden gehouden. Maar dat is niet alles: Terry ontdekt ook dat er kinderen in het laboratorium worden gehouden. Heel jonge kinderen, die geen naam hebben maar een nummer. Dat kan natuurlijk niet door de beugel. Ze gaat stiekem op onderzoek uit en vertelt haar bevindingen door aan haar drie vrienden.

Vriendenclub

de vier lotgenoten raken steeds dieper in gesprek en zien elkaar op verschillende momenten buiten de onderzoeken in het laboratorium. Samen weten ze zeker dat ze de onderzoeker willen tegenhouden. Experimenten uitvoeren op volwassenen is een ding, als je daar kinderen mee gaat bemoeien gaan ze toch echt een stap te ver. Helaas blijkt dat moeilijker te realiseren dan ze hadden gedacht: dr. Brenner is een geduchte tegenstander die hem telkens een stapje voor weet te zijn. Toch weten ze veel van hun bijzondere gaven verborgen te houden voor hem, wat ze een duidelijk voordeel geeft in deze strijd. Als Terry ontdekt dat ze zwanger is, begint haar moederinstinct de overhand te nemen. Kan ze haar kind beschermen tegen deze gevaarlijke man?

Ga direct naar Stranger Things: Verwante Geesten op BOL.com.


Recensie over Stranger Things: Verwante Geesten

je zou denken dat een spannende televisieserie als Stranger Things zich moeilijk laat vertalen tot een boek. Toch blijkt dat absoluut mogelijk, zoals de schrijfster van verwante geesten laat zien. De paranormale aspecten die voorkomen in dit boek maken misschien wat minder indruk dan op televisie, en ook de duistere sfeer is logischerwijs minder nadrukkelijk aanwezig, maar het blijft een ontzettend spannend boek met veel verrassingen en onverwachte wendingen. Je weet in geen enkel hoofdstuk waar het verhaal naartoe zal gaan. Het is vlot geschreven, heeft leuke verwijzingen naar de tijdsperiode waarin het boek zich afspeelt en gaat netjes mee met de gelijknamige televisieserie.

Score: 8


Informatie

Stranger Things: Verwante geesten,
Illustrator: nvt
Uitgever: The House of Books, 368 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789044356755 . Prijs: 21.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.