Storytel Award 2023 voor Beste Luisterboek en Beste Voorlezer

De Storytel Awards is dé verkiezing voor het Beste Luisterboek, de Beste Voorlezer, de Beste Storytel Original en het Beste Opkomende Voorleestalent. Dit jaar werd voor de eerste keer de Lifetime Achievement Award uitgereikt. Op basis van het luistergedrag van Nederlandse luisteraars wordt er een shortlist per categorie gemaakt waarop luisteraars kunnen stemmen. Jaarlijks groeit het aantal stemmen, dit jaar werden in totaal 22.500 stemmen uitgebracht. Het luisteren van luisterboeken blijft ook in populariteit stijgen, met name onder jongvolwassen. Het is de vijfde keer dat deze publieksprijzen in Nederland worden uitgereikt.

De winnaars van 2023

De winnaars van de vijfde editie van de Storytel Awards 2023 Nederland zijn bekend. In de categorie Beste Luisterboek won Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold van Israel van Dorsten. Donna Vrijhof won de award voor de Beste Voorlezer. Het luisterboek Spoorloos van Suzanne Vermeer werd bekroond voor de Beste Storytel Original en Audrey Bolder voor Beste Opkomende Voorleestalent. De Lifetime Achievement Award werd uitgereikt aan Jan Meng.

storytel-awards

Beste Luisterboek

Israel van Dorsten won in de categorie Beste Luisterboek. Luisteraars reageerden unaniem lovend op de wijze waarop hij zijn verhaal heeft gedaan en heeft voorgelezen. Van Dorsten werd bekend doordat hij in 2019 zijn ouderlijk huis verliet om zich los te maken uit de geloofswereld van zijn vader. Door zijn vaders overtuigingen werden Israel en zijn broers en zussen jarenlang verborgen gehouden voor de buitenwereld. In het luisterboek Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold neemt hij de luisteraar mee naar zijn bizarre en moeilijke jeugd.

‘Dit is de eerste award die ik win voor mijn verhaal Wij waren, ik ben.
Het is fantastisch en smaakt echt naar meer! Dankjewel!’

Israel van Dorsten

Beste Voorlezer

Stemactrice en voice-over Donna Vrijhof ontving de award Beste Voorlezer. Vrijhof heeft ruim 90 luisterboeken voorgelezen, waaronder de boeken van Linda van Rijn, Helen Fielding en de populaire serie Het moddervette leven van Summer Karlsson. Ze wordt door de luisteraars in recensies vaak gewaardeerd voor haar fijne voorleesstem.

Beste Storytel Original

In de categorie Beste Storytel Original werd Suzanne Vermeer bekroond voor Spoorloos. Vorig jaar won Suzanne Vermeer met Mayday. Deze luisterboeken worden door Storytel geproduceerd in samenwerking met A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels is er ook een tweede deel van Spoorloos verschenen.

Beste Opkomende Voorleestalent

De award voor Beste Opkomende Voorleestalent ging naar Audrey Bolder. Zij heeft o.a. Julia van Mariëtte Middelbeek en Amalia, de plicht roept van Peter Rehwinkel voorgelezen. Andere genomineerden in deze categorie waren Jorrit Ruijs, Kiefer Zwart, Gaite Jansen en Rick Paul van Mullingen. Deze award werd voor de tweede maal uitgereikt.

Lifetime Achievement Award

Een van de populairste stemmen op het platform van Storytel is Jan Meng. Hij heeft o.a. The Lord of the Rings en de verhalen van Harry Potter en Roald Dahl voorgelezen. Meng was helaas door omstandigheden afwezig, zijn kinderen namen de award in ontvangst.

Bezoek hier de website van Storytel voor meer informatie en een interessante aanbieding!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.