logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Stormwachter, De Kaarsenmaker van Arranmore

De Stormwachter – De Kaarsenmaker van Arranmore is het begin van een magische en spannende serie, dat kan ik je vast op een briefje meegeven. Wat een ontzettend spannend boek is het uiteindelijk geworden, na een redelijke opstartfase! Maar laat ik bij het begin beginnen. Dat is bij Fionn, een Ierse jongen die samen met zijn oudere zus Tara op vakantie wordt gestuurd naar hun opa, op het kleine eiland Arranmore. Nu moet Fionn al niets hebben van water of de zee, de overtocht was dus al een hele klus voor hem…

Magische kaarsen

Eenmaal op het eiland aangekomen blijkt er behoorlijk wat geheimzinnigheid op het eiland rond te dwalen. Bijna iedereen lijkt geheimen te hebben voor Fionn, zijn oudere zus Tara nog wel het meest. Maar wat wil je ook, met puberende zussen? Ze is stapelverliefd op een gladjanus van een jongen, genaamd Bartley Beasley. Een over het paard getild kereltje, dat meer bezig is met zijn kapsel dan met wat anders. Vreemd genoeg is zijn jongere zusje Shelby wel erg leuk. En ze heeft bovendien een goed gevoel voor humor! Maar toch is het vervelend dat Bartley en Tara iedere dag op pad gaan. Waar naartoe? Wat is er te beleven op het eiland? Dan laat zijn grootvader zien wat er zo mysterieus is: hij maakt namelijk kaarsen waar een stukje geschiedenis van het eiland in verwerkt zit. Steek je hem aan, dan reis je terug naar het verleden.

Tovenaarsstrijd

Het eiland Arranmore is eeuwen geleden strijdveld geweest tussen twee tovenaars: Dagda en de kwaadaardige Morrigan. Dagde offerde zichzelf op om Morrigan te verslaan, maar dood zijn ze allebei niet. Hun magie leeft in ieder geval voort in het eiland. En het is aan de Stormwachter om die magische krachten in toom te houden. Maar opa is al oud… wie moet het stokje van hem overnemen? Het eiland beslist uiteindelijk wie het gaat worden, maar Bartly Beasley wil dolgraag dat hij de nieuwe Wachter wordt… en daar heeft hij alles voor over!

Ga direct naar Stormwachter 1 – De kaarsenmaker van Arranmore op BOL.com.


Recensie over Stormwachter – De kaarsenmaker van Arranmore

CooleSuggesties topper

De Kaarsenmaker van Arranmore is het eerste boek uit de reeks boeken over de Stormwachter. Het is nog even wachten hoeveel boeken het uiteindelijk gaan worden, maar het zouden er best drie of vier kunnen zijn. Het verhaal wordt namelijk rustig en kalm gebracht, met ruime aandacht voor de omgeving, gevoelens en alles wat er nog meer bij een magisch boek komt kijken. Het is niet zo lijvig of uitgebreid als Harry Potter, maar qua sfeer komt het goed in de richting. Op een ruige, Ierse manier, dan. Genoeg mysteries om nog te ontdekken, avonturen te beleven en magiërs om te verslaan!

Score: 9Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Stormwachter 1 – De kaarsenmaker van Arranmore,
Illustrator: nvt
Uitgever: Fantoom, 352 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789059245839. Prijs: 17.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.