logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Stormwachter 3: De strijd om Arranmore

Stormwachter 3 De strijd om Arranmore

Op het Ierse eiland Arranmore gaat de strijd nog altijd voort tussen de jonge Fionn, die dankzij magische invloeden tot Stormwachter benoemd is, en de duistere Morrigan, die eeuwen geleden de strijd tegen de machtige tovenaar Dagda heeft verloren… maar inmiddels weer is ontwaakt. In de laatste twee boeken, Stormwachter: De kaarsenmaker van Arranmore en Stormwachter 2: De Verdwenen Zeekrijgers is heel wat gebeurd. Fionns vrienden Shelby en Sam hebben hun plekje op het eiland langzaam verkregen. Hopelijk op tijd, want in dit slotstuk barst de strijd los. Als ze tenminste genoeg hulp kunnen krijgen.

Zoektocht naar Dagda

Een groot deel van het boek is voorbestemd voor de zoektocht naar de machtige tovenaar Dagda, de laatste tovenaar. Fionn is van mening dat ze alleen met zijn magische krachten zijn opgewassen tegen de kwaadaardige Morrigan en haar leger aan zielzuigers, mensen wiens ziel Morrigan heeft opgezogen en verzameld in een magische cape. Een zombieleger, zou je kunnen zeggen, dat precies doet wat Morrigan wil. En hoe kun je nu vechten tegen mensen waarvan je weet dat het ooit je vrienden waren… en zonder eigen wil de wapens oppakken? De zoektocht naar Dagda gaat echter niet zonder slag of stoot. Hij is knap lastig te vinden. Gelukkig krijgt Fionn hulp uit onverwachte hoek. Een oude krijger is namelijk nog altijd in leven en deelt haar kennis met Fionn en zijn vrienden. Dat zou wel eens precies de hulp uknnen zijn die ze nodig hebben om de magische Dagda te vinden.

Epische strijd

Stormwachter 3: De strijd om Arranmore barst pas goed los in de tweede helft van het boek. Morrigan laat daar vaker van zich horen en voert zo nu en dan een aantal uit vanuit de Zwarte Rotsen, het eiland dat ze heeft gemaakt en alsmaar groter lijkt te worden. Tot overmaat van ramp weet Morrigal Shelby in haar macht te krijgen, en daarmee ook de macht van de magische zeekrijgers, de Merrows. Dat zorgt voor een extra hindernis in de strijd om het eiland Arranmore. Gelukkig heeft Fionn dan weer hulp uit vervlogen tijden, aangezien hij dankzij de magische kaarsen kan vertrouwen op de kennis uit het verleden. En op de verbondenheid die mensen voelen met het eiland. Hun thuis is het gevecht meer dan waard, zo vinden de eilandbewoners!


Ga direct naar Stormwachter 3: De strijd om Arranmore op BOL.com.

Recensie over Stormwachter 3: De strijd om Arranmore

De strijd om Arranmore barst in dit boek pas goed los. Onze vrienden beleven zoetjesaan hun eigen avontuur, hoewel het grootste deel van het verhaal natuurlijk draait om Fionn. Shelby krijgt haar eigen rol nadat ze wordt ingelijfd door Morrigan en Sam krijgt ook een belangrijke functie, hoewel izjn rol maar klein blijft. Eigenlijk is Tara, Fionns zus die je in het verhaal regelmatig tegenkomt, minstens zo belangrijk als Sam, wat een wonderlijke ontwikkeling is. Het verhaal bouwt zich gestaag op naar de eindstrijd, waarbij er soms wat vreemde sprongen worden gemaakt om alles weer koppend te maken. Het moraal in dit boek draait om trouw en vriendschap, saamhorigheid en samenwerking. En natuurlijk om magie.

Score: 7


Informatie

Titel: Stormwachter 3: De strijd om Arranmore
Auteur:
Uitgever: TDM Publishing
Aantal pagina’s: 288
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789059249387
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.