logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Waarom mannen bekleding van hun meubilair moeten overwegen


Als het gaat om woninginrichting spelen meubels een grote rol bij het creëren van een uitnodigende sfeer en het thuisgevoel van je ruimte. Maar als je meubels betere dagen hebben gekend, moet je ze niet te snel weggooien. Ben je een man die zijn huisinrichting een nieuwe look wilt geven? Het vinden van de perfecte meubelstukken in winkels kan een uitdaging zijn, dus waarom zou je niet overwegen je meubels te laten stofferen? Het herstofferen van meubels heeft vele voordelen, van kostenbesparing tot het nieuw leven inblazen van oude stukken. Laten we eens kijken waarom het laten stofferen van meubels dé oplossing is voor mannen! 

Economisch slim 

Aan luxeartikelen zoals leren zitmeubelen kunnen flinke prijskaartjes hangen. Als je echter al een bank of stoel van kunstleer of een ander materiaal hebt, maar je wilt de luxe uitstraling van echt leer zonder je budget te overschrijden, dan is een nieuwe bekleding met leer misschien precies wat je nodig hebt. Je meubels laten stofferen is veel voordeliger dan gloednieuwe stukken kopen. Als je een oud meubelstuk hebt dat je al jaren hebt, maar dat je wilt opfrissen, kan een meubelstoffeerder het eruit laten zien als een totaal nieuw stuk! Je bespaart niet alleen geld door het opnieuw te laten stofferen, maar je kunt het ook aanpassen zoals je wilt – of dat nu betekent dat je de stof stijl of kleur verandert, extra kussens of kussens toevoegt, en meer. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over bezorgkosten of het sjouwen met zware spullen – je brengt je meubelstuk gewoon weg en haalt het weer op als het klaar is! 

Oud meubilair nieuw leven inblazen 

Het herinrichten of vervangen van een meubelstuk kan kostbaar zijn, zowel financieel als emotioneel. Sommige stukken worden namelijk zo’n deel van ons leven dat ze familiestukken worden! Als je een oud meubelstuk hebt dat nog goed in elkaar zit maar wat liefde nodig heeft, is stoffering dé perfecte oplossing. Het zal het uiterlijk van het meubelstuk opfrissen en het tegelijkertijd veel nieuw leven geven. Bovendien hoef je de sentimentele waarde van het voorwerp niet op te geven! 

Alle stijlen zijn mogelijk

Je meubels laten stofferen geeft je de vrijheid om precies zo te ontwerpen als je zelf wilt. Van moderne patronen met gedurfde kleuren tot traditionele ontwerpen met subtiele tinten, er zijn eindeloze mogelijkheden voor welke stijl het beste in je huis past. Je kunt ook stoffen kiezen die passen bij andere elementen in je huis, zoals dekens of vloerkleden, wat helpt om een geheel te creëren. En als er ooit iets bijgewerkt moet worden, hoef je alleen maar een nieuwe hoes te kopen! 

Als je kiest voor een nieuw meubelstuk, ben je beperkt door wat er op dat moment in de winkel of online beschikbaar is. Als je echter kiest voor stoffering van een bestaand stuk, stel je jezelf open voor eindeloze mogelijkheden als het gaat om stofkeuzes en ontwerpopties. Hoe fijn is dat! 

Milieubewust

Er zijn veel redenen om je meubels te stofferen, maar wist je dat het ook duurzaam kan zijn? Als je een meubelstuk stoffeert, geef je het in wezen een nieuw leven. In plaats van een oude bank of stoel weg te gooien, kun je hem stofferen en een frisse uitstraling geven. En omdat de meeste bekleding van natuurlijke materialen is gemaakt, is het biologisch afbreekbaar en zal het uiteindelijk op natuurlijke wijze worden afgebroken. Het stofferen van meubels helpt ook om de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terecht komt te verminderen. Door bestaande meubels te hergebruiken, help je je ecologische voetafdruk te verkleinen en lever je een kleine maar belangrijke bijdrage aan het milieu. 

Het opnieuw bekleden van meubels is dus goed voor het milieu, omdat het bruikbare spullen uit de vuilnisbelt houdt en afval vermindert. Het kost niet veel energie of middelen om een oud meubelstuk een nieuwe look te geven; plus, als je stoffen koopt die gemaakt zijn van gerecyclede materialen (zoals plastic flessen!), doe je nog meer goed.  

Stoffering kan op het eerste gezicht te veel moeite lijken, maar laat dat je er niet van weerhouden om wat frisse stukken in je huis welkom te heten! Zo bespaar je niet alleen een hoop geld, maar het heeft ook milieuvoordelen. Misschien is dit precies wat wij mannen nodig hebben voor onze woonruimtes. Dus waarom zou je het niet eens proberen? Je weet nooit wat voor geweldige transformatie er te wachten staat totdat je het doet. Je kunt het! 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.