logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De stoere Teufel Move Pro in-ear koptelefoon is de must-have voor de stoere muziekliefhebber


teufel-move-pro-2Sporters en minimalisten opgelet: audiogigant Teufel heeft onlangs een nieuwe in-ear koptelefoon geïntroduceerd die je zo makkelijk mee kunt nemen, dat je hem echt zult missen als je hem een keertje thuis laat liggen. Wat direct opvalt is het slimme opbergsysteem van de Teufel Move Pro. Het hoesje met daarin een rubber haspelsysteem is misschien niet het meest compacte systeem om je koptelefoon in op te bergen, het is zeker wel een degelijk en praktische manier om de kleine headset in op te bergen. Anders zou je hem maar kwijtraken of beschadigen!

Degelijk

Wat opvalt aan de Teufel Move Pro koptelefoon is dat de bluetooth oortjes stoer en degelijk ogen. De mat afgewerkte aluminium oordopjes doen zelfs zo robuust aan, dat ik in eerste instantie echt dacht: moeten die in mijn oren blijven hangen? Geen nood. Dat doen ze! De koele oordopjes zijn namelijk niet heel erg zwaar, en dankzij de rubber oordopjes heb je genoeg weerstand om ze niet uit te laten vallen. Die sluiten je oren ook netjes af, waardoor het geluid in alle kwaliteit je oren binnenkomt. De Neodym HD drivers zijn overigens ook gewichtsbesparend op de gangbare speakers. De Teufel Move Pro wordt geleverd met drie maten oordopjes, waardoor hij altijd een passende variant voor je heeft. De oortjes beschikken over een anti-druksysteem, waardoor er geen druk op je trommelvliezen komt als je de oortjes indoet. Dat maakt het draagcomfort wel zo goed!

teufel-move-pro-1

Bekabeld bluetooth

De twee oordopjes zitten middels een nekkabel met elkaar verbonden. Aan één zijde zit een kleine afstandsbediening, waarmee je de muziek en het volume kunt instellen. Prettig zijn ook de knoppen waarmee je een nummer kunt vooruitspoelen of achteruit kunt skippen. Ook zit er een kleine microfoon in de afstandsbediening verwerkt, waardoor je de Teufel Move Pro ook kunt gebruiken als bluetooth headset. Praktisch! De kabel is voorzien van een stoffen binnenhoes, en omhuld met een rubber hoesje. Daardoor is het bijna onmogelijk om de kabel te knakken.

Geluid

Belangrijk is natuurlijk de geluidskwaliteit. Hey, daar koop je tenslotte een koptelefoon voor, nietwaar? Zoals je gewend bent van Teufel zit dat met de Move Pro ook helemaal goed. De headset beschikt over een mooie en volle bas en rijke middentonen. Daardoor komt de muziek in al zijn intensiteit bij je binnen, ook al heb je het volume wat zachter staan. Dankzij de aluminium behuizing zijn er ook geen losse onderdelen, waardoor de muziek trillingsgrij is. Let wel op, want doordat de rubber oordopjes redelijk afsluiten komt het omgevingsgeluid ook niet heel erg goed binnen. Let dus op als je je met een koptelefoon in het verkeer begeeft!

Prijs, beschikbaarheid en levering

De MOVE PRO wordt geleverd met drie paar oordopjes, een kledingklem voor de afstandsbediening en wordt geleverd met een compact beschermhoesje om de kabel en de oordopjes netjes en veilig mee te nemen. De nieuwe in-ear koptelefoon is verkrijgbaar via de website www.teufelaudio.nl en in de Brandstore in de Amsterdamse Van Baerlestraat.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.