logo-liggend-wit-donkerblauw

Stoere strips van februari

Afgelopen maand hebben we weer heel wat spannende strips voorbij zien komen, van het nieuwe Suske en Wiske-avontuur en de Muziekdoos tot de vervolgdelen van Nottingham en BlackBeard. Neem een kijkje en kijk welke jij binnenkort zult lezen!


De Muziekdoos 5: De veren van de satijnarend

De Muziekdoos 5: De veren van de satijnarend

In De Muziekdoos staan de achtjarige Nola en een mysterieuze muziekdoos, die door haar moeder is achtergelaten, centraal. Ze ontdekte in een eerder deel dat ze via een portaal naar de fantasiewereld Pandoria kon reizen, maar wonderlijke wezens, groteske monsters en magie aan de orde van de dag zijn. In dit deel staat de terugkeer van Nola naar de normale wereld centraal. IN het vorige deel zag je namelijk dat de poort was afgesloten. Maar waarop… en hoe? Het probleem blijkt eenvoudig. De sleutel was eruitgevallen! Waarschijnlijk is het probleem met Leviteerpoeder op te lossen, maar daarvoor zijn veden van de Satijnarend nodig. Die worden gewonnen uit dode Satijnarenden, maar er is een politieke beweging aan de waarbij de jacht op onschuldige wezens aan banden moet worden gelegd. En dus is het niet mogelijk nog meer veren te bemachtigen. Nola gaat samen met een slechtziende herborist (die vroeger jager was) op pad om de veren te vinden.

De Muziekdoos is een fantasierijk stripboek, met een sfeervolle, glooiende pen en fraaie details in de illustraties. Het boek neemt je bijna letterlijk mee naar een andere wereld. Ieder deel bevat een deel an het verhaal, maar is ook een avontuur op zich. Met cliffhangers wordt de brug naar het volgende boek geslagen. En natuurlijk is er De Rode Draad, want wat is er nu precies met de moeder van Nola gebeurt? En in hoeverre was haar vader daar van op de hoogte? In dit deel komt Nola weer een stukje dichter bij de waarheid…

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Dupuis, 56 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789031439782. Prijs: 7.50 euro.

Ga direct naar De Muziekdoos 5: De veren van de satijnarend op BOL.com.

Nottingham 2 – De klopjacht

Nottingham 2 - De klopjacht

Nottingham neemt de oude legende van Robin Hood en giet deze in een compleet nieuw jasje. Hoewel er van de originele vertellingen weinig overblijft, staan er toch een aantal feiten centraal. Vooral de oneerlijkheid tussen oud en rijk, de macht van de Kerk en de politieke machtsspelletjes tussen Richard Leeuwenhart en diens broer Jan Zonder Land komen duidelijk naar voren. In dit tweede deel komt het trouwe team langzaam maar zeker dichter bij elkaar, maar het blijft nog een heen-en-weer getouwtrek. Wie hoort bij wie? En waarom? Heeft er niemand een dubbele agenda? Zo leek de sheriff van Nottingham loyaal, maar hij leidde een dubbel leven. Nadat hij gewond raakte in het woud en gered werd door Lady Marian, weet hij niet meer zo goed voor wie te kiezen. Officieel blijft hij de sheriff, maar bij tijd en wijle vermomt hij zich als De Woudgeest en neemt hij het op voor de arme bevolking in de omgeving van Nottingham. Waar in de legende het een felle strijd is tussen de Sheriff en Robin Hood, lijkt dat nu dus één en dezelfde persoon te zijn! Centraal in dit deel staat de vlucht van de kanunniker monnik William Langland, een Leeuwenhartgetrouwe die informatie doorspeelde. Prins Jan probeerde de monnik valselijk te beschuldigen, maar Langland merkt dit tijdig op en slaat op de vlucht. Het is vervolgens aan de Woudgeest en zijn nieuwe team om het recht te doen zegevieren.

Nottingham is een indrukwekkende strip om te zien. Het tekenwerk is gedetailleerd en goed verzorgd. Het nadeel van deze serie zit hem een beetje in de hoeveelheid informatie die gedeeld moet worden. Dat is té veel, en wordt vanuit te veel verschillende hoeken gedaan. Daarvoor wordt het verhaal soms wat onoverzichtelijk. Tijdens de (bloederige) gevechten mist ook wat van de dynamiek, waardoor niet altijd duidelijk is wie nu wie onder handen aan het nemen is.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: De Lombard, 56 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789086771356. Prijs: 8.50 euro.

Ga direct naar Nottingham 2 – De klopjacht op BOL.com.

Suske en Wiske 361 – De Grot van Gregorius

Suske en Wiske 361 - De Grot van Gregorius

Zo nu en dan komen de avonturen van Suske en Wiske in aanraking met de actualiteit. Zo ook in De Grot van Gregorius. In dit 361e avontuur zijn onze twee vrienden met Lambik en Sidonia op vakantie in Oost-Europa, waar ze aan het kamperen zijn. Op het moment dat Sidonia boodschappen doet, maken Suske en Wiske een wandeling door het bos. Daar treffen ze een vluchtende Marek, die achtervolgd wordt door een bewapende vrouw met blauw haar. Samen slaan ze op de vlucht en laat Suske zijn overlevingsskills zien… maar Marek blijkt minstens zo goed voorbereid te zijn op de onverwachte gebeurtenissen. Wanneer Sidonia terugkeerd op de camping, spoort ze de luierende Lambik aan om op zoek te gaan naar de kinderen.

De jongen in het bos blijkt de zoon te zijn van premier Aleksander Bogaty. Samen met Bogaty gaan ze op zoek naar de drie jongelui. Op dit moment komt naar voren dat er plannen zijn om het oerbos te rooien om er industrie te bouwen. Mareks moeder blijkt tegen die plannen te zijn geweest, waarna de jongen haar plan heeft overgenomen. Als nu aangetoond kan worden dat er zeldzame of beschermde diersoorten in het bos zouden zitten, kan het industriepark niet doorgaan. Marek probeert die dieren te vinden, zijn vader probeert dat juist te verhinderen. Het is een race tegen de klok om de Grot van Gregorius te vinden, een schuchtere beer die zich in het bos zou schuilhouden… Het is een spannend avontuur, waarbij het verhaal vrij abrupt wordt neergezet. Vooral het haantjesgedrag tussen Suske en Marek is grappig, maar neemt (te) veel ruimte in van het verhaal.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 56 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002274107. Prijs: 7.25 euro.

Ga direct naar Suske en Wiske 361 – De Grot van Gregorius op BOL.com.

Rectificando 1: Bloedbanden

Rectificando 1: Bloedbanden

Rectificando neemt je mee naar de wereld waarin politiek en legendes zich met elkaar vermengen. Rectificando draait om een geheime organisatie, die er op gericht is om de wereld in evenwicht te houden. Het doelwit van deze organisatie is De Broederschap, een religieuze sekte die door allerlei schandalen was ingezakt, maar door zakenman Leonard Speenware nieuw leven is ingeblazen. Ze hebben door de jaren heen belangrijke posities ingenomen over de hele wereld en staan dus op het punt om de wereld in hun greep te krijgen, al is het maar op subtiele wijze. Eén van de kopstukken is minister Langlois en staat zelfs op het punt om tot president van Frankrijk gekozen te worden! Een journalist was geïnfiltreert in De Broederschap is vermoord aangetroffen… maar niet zonder het een en ander te hebben vastgelegd op film.

Rectificando 1: Bloedbanden draait daarbij om Jean Nomane, ook bekend als De Rechtzetter, die een stokje voor deze coupe moet zetten. Daarbij krijgt hij onverwacht hulp van de zus van de journalist, die zich op haar vermoorde broer wil wreken. Het is nu zaak erachter te komen welke plannen op welke moment zullen worden uitgevoerd en door wie. Het wordt een race tegen de klok, vooral wanneer ze ontdekken dat er een aanslag gepleegd wordt op de huidige president… dat drijft de druk flink op. Verder zijn het vooral veel praatjes en informatie, zoals een goed spion betaamt. Een vleugje actie, een korte kennismaking met de verschillende personages (waarvan je tussen neus en lippen door meer informatie krijgt). Subtiel, spannend en mysterieus. De tekenstijl vind ik minder geslaagd: de kleurverlopen in de gezichten zijn niet altijd kloppend, en de zwarte schaduwvlekken trekken te veel aandacht.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Glénat, 56 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789462941502. Prijs: 17.95 euro.

Ga direct naar Rectificando 1: Bloedbanden op BOL.com.

Blackbeard 2 – Mijn dood is zoet

Blackbeard 2 - Mijn dood is zoet

Blackbeard vertelt het verhaal van de piraat Zwartbaard, die gebaseerd is op het verhaal van Edward Teach. Het is een boek voor de zeeliefhebber, je wordt getrakteerd op een paar scheepsportretten op zee die tot in de puntjes zijn uitgewerkt. Het is uiteraard een direct vervolg op het eerste verhaal, waarbij een gevangene het levensverhaal van deze roemruchte piraat ten gehore brengt.

Zo lees je hoe hij te werk ging en een schip entert. Nadat hij de documenten van het schip onder ogen krijgt, lees hij dat het schip een flink geldbedrag heeft vervoerd naar Charlestown.
Dat zou bovendien betekenen dat ze heel wat losgeld kunnen vragen voor de vrijlating van deze gevangenen! Ondertussen neemt hij het hele dorp gevangen en gijzelt hij hen. Als ze genoeg geld hebben verzameld, zijn ze weer vrij. Maar dat verhaal doet natuurlijk snel de ronde, er is hulp voor de bewoners onderweg! De Engelsen komen met rasse schreden dichterbij. Het is een kwestie van kiezen of delen, waarbij Blackbeard met een klein deel van de buit het ruime sop kiest en de aftocht blaast. De Engelsen zetten de achtervolging in, wat resulteert in een spannend gevecht op het land.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Glénat, 48 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789462941496. Prijs: 17.95 euro.

Ga direct naar Blackbeard 2 – Mijn dood is zoet op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.