Stoere mannengadget: Casio multifunctionele EDIFICE chronograaf met kompasfunctie


Casio presenteert vier nieuwe EQW-A1200-horloges. Ze zijn uitgevoerd in verschillende kleuren en hebben een multifunctionele chronograaf met een kompasfunctie waarbij de tweede wijzer naar het noorden wijst, en een vibratiebestendige configuratie. De horloges zijn de nieuwe flagship-modellen in de EDIFICE-serie van metalen horloges die uitdrukking geven aan de liefde voor motorsport. Het concept is ‘Speed and Intelligence’.

De EQW-A1200 maakt gebruik van een toonaangevend analoog aandrijvingssysteem met de naam Multi-Mission Drive. Dit systeem dat is ontwikkeld door Casio, beweegt de meerdere wijzers onafhankelijk van elkaar met behulp van sensortechnologie. Dit model is uitgevoerd met een compacte richtingssensor die een multifunctionele chronograaf met een kompasfunctie mogelijk maakt. De tweede wijzer wijst altijd naar het noorden, zodat de drager in één oogopslag zijn richting kan bepalen. Dit maakt van het horloge de ideale accessoire voor iedere actieve man.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de nieuwe vibratiebestendige configuratie. Deze is ontwikkeld door Casio naar aanleiding van een bezoek aan Infiniti Red Bull Racing waar de monteurs en technici aangaven dat die functie voor hen zeer nuttig zou zijn als ze werken aan een Formule 1-auto. Casio is er zeer trots op zich partner te mogen noemen van de huidige drievoudige wereldkampioenen en om dit soort prestaties te mogen ontwikkelen voor het team. De horlogemodule is ondergebracht in een zeer vibratiebestendige alfagel* die de vibratie vermindert die wordt veroorzaakt door de moersleutel waarmee de banden worden vervangen. Daarnaast is de aansluiting van de kast en de banden verstevigd met een staafje van koolstof. Dit allemaal ter verbetering van de vibratiebestendigheid.

Naast de Multi-Band 6-technologie voor het ontvangen van tijdskalibrerende signalen die worden verzonden vanuit 6 stations wereldwijd, is het horloge voorzien van het begerenswaardige Smart Access-systeem. Een functie voor het vastleggen van 10 rondetijden, de snelste tijd en overige functies die goed aansluiten bij de racewereld, kunnen intuïtief worden ingesteld met de kroon. Het ontwerp valt op door een grote display op de zes uur-positie, ingebed in een multidimensionaal x-vormig frame waardoor een dynamische wijzerplaat ontstaat met een sterke visuele impact.

EDIFICE EQW-A12002
Model Kleur bezel Band
EQW-A1200D Zilver Zilver (metaal)
EQW-A1200DB Zwart Zilver (metaal)
EQW-A1200DC Zwart Zwart (metaal)
EQW-A1200B Zwart Zwart (resin)

Specificaties
Type EQW-A1200
Functies Vibratiebestendig
Waterbestendig 100 meter
Digitale kompas: Wijzerindicator voor noorden (20 seconden continue meting);
meeteenheid: 6°; bi-directionele kalibratie; magnetische declinatiecorrectie
Radiofrequenties: 77.5 kHz (DCF77: Duitsland); 60 kHz (MSF: GB); 60 kHz (WWVB: VS); 40 kHz (JJY: Fukushima, Japan) / 60 kHz (JJY: Kyushu, Japan); 68.5 kHz (BPC: China)
Ontvangst radiosignalen: Automatische ontvangst tot 6 keer per dag (bij gebruik in China; tot 5 keer per dag); handmatige ontvangst
Stopwatch: 1/20-seconde stopwatch; meetcapaciteit: 59’59.8”; meetmodus: verstreken tijd; rondetijd; rondetijdenmodus: 10 rondetijden en snelste rondetijd
Wereldtijd 29 steden (29 tijdzones; zomertijd aan/uit), automatisch schakelen tussen zomer- en wintertijd) en UTC
Alarm Dagelijks alarm
Overige functies Automatische wijzercorrectie; batterij-indicator; datumweergave; auto-kalender
Power source Sterk zonne-energie aandrijvingssysteem (zonne-energie aangedreven systeem)
Continue werking Zes maanden
Afmetingen 52,5 × 44,5 × 12,9 mm
Totaal gewicht Gemiddeld 156 g (EQW-A1200D/1200DB/1200DC) 92g (EQW-A1200B)

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.