logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Stoere actieve vakantie in Center Parcs de Kempervennen


Alles van ver is goed, zeggen ze wel eens, maar daarbij doe je de directe omgeving flink tekort! Want ook dichtbij kun je je in een heel andere wereld wanen. Zoals in Center Parcs de Kempervennen bijvoorbeeld, een stukje onder Eindhoven. Daar trokken we met ons gezin (mijzelf en mijn vrouw, Tim van 10 en Bram van 9 jaar oud) naartoe voor een heerlijk actief weekendje. Ook met slecht weer. In Nederland weet je immers nooit. Het is niet altijd mogelijk (of prettig omdat het regent) om gebruik te maken van de watersportfaciliteiten van het park of de paintballbaan!

Beproefd concept

Natuurlijk kom je bij Center Parcs in een heerlijk warm bedje terecht. Een hartelijk welkom, duidelijke uitleg en service die ontzettend ver gaat: je voelt meteen dat je een te gekke vakantietijd tegemoet gaat. Daarbij is ook het park meteen vertrouwd. De Market Dome winkel, restaurants en het subtropische zwemparadijs bevinden zich mooi centraal op het park. Maar er is veel meer te beleven. Zo beschikt het vakantiepark de Kempervennen bijvoorbeeld ook over een heuse skibaan, een koraalrif waarin je kunt duiken en een flink aantal Cool Factor-activiteiten waar je juist ook met ouderen kinderen helemaal los kunt gaan. Een slimme zet. Veel gezinnen gaan juist met jongere kinderen naar een vakantiepark vanwege het ‘alles binnen bereik’-principe, maar tot voor een paar jaar geleden was er voor opgeschoten jongens weinig te beleven. De nieuwe insteek zorgt voor een hernieuwde kijk naar vakantieparken.

Activiteiten

Als je naar de webpagina van de Kempervennen surft, zie je direct dat er voor ieder wat wils is: voor jonge kinderen zijn er leuke activiteiten (het dieren voeren op de kinderboerderij en de theatervoorstellingen werden erg goed bezocht), maar ook voor oudere kinderen zijn er heel stoere activiteiten. Naast de wildwaterbaan, het subtropische zwemparadijs, de voetbalkooi, pingpongtafel, speelhal, bowlingbaan, badmintonbaan… uhm… vergeet ik iets? Juist: de echt unieke activiteiten! Voor echte waaghalzen is er bijvoorbeeld de High Adventure Experience. Een avontuur hoog in de bomen, waarbij je een parcours aflegt over touwbruggen, balken en slingertouwen – natuurlijk gezekerd in een harnas en onder begeleiding. Wij zochten een iets veiliger heenkomen met een drietal activiteiten die voor ons helemaal nieuw waren. Center Parcs is namelijk een geweldige plek voor geweldige herinneringen!

Duiken

In het Aqua Mundo zwemparadijs van Center Parcs de Kempervennen worden duiklessen gegeven voor zowel volwassenen als kinderen. Beginnerslessen, wel te verstaan – voor de gevorderden zijn cursussen te boeken in het meer van het park. In een klein groepje en onder een vrolijke begeleiding leren we alles over de duikuitrusting, handgebaren om met elkaar te communiceren en natuurlijk hoe je moet ademen en bewegen onder water. Gewapend met harnassen, luchtflessen en duikbrillen gaan zowel kinderen als volwassenen te water om meteen in de praktijk een paar oefeningen te doen. En o wee als je een fout begaat: dat kost je meteen een appeltaart! Dankzij de goede uitleg van onze instructeur en de goed luisterende deelnemers zijn er weinig taarten extra verkocht die dag 🙂 Helemaal stoer is het om die vaardigheden toe te passen in het koraalrif van het park. Een deel van het zwembad, ingericht als een oud schip, waarbij aan de wanden verschillende aquaria verwerkt zijn. Voor je het koraal in stapt kun je bij de ingang een grote duikbril pakken om te gebruiken.

Boogschieten

Zo nu en dan wordt de tennisbaan van het park omgebouwd tot een heuse boogschietbaan, waar je ook lessen kunt nemen in de edele kunst van het boogschieten. Na een heldere uitleg over de boog, de pijlen en de veilige manier van handelen tijdens het boogschieten (nooit de pijlen gaan halen als er nog pijlen geschoten moeten worden!) is het tijd voor een wedstrijd onder alle leerlingen. Jong en oud! Deze wordt in een aantal rondes gehouden, waarbij telkens andere opdrachten worden gegeven. Het boogschieten zelf blijkt nog knap lastig te zijn – tenminste… om heel precies te schieten. Dankzij een mooi aantal doelen en bogen wisselen we met twee deelnemers af. Dat houdt de vaart er lekker in en heb je zelf de tijd om even na te denken over je prestaties. Een mooie afwisseling, ook weer met genoeg persoonlijke aandacht van de instructeur.

Skiles

Als je een skibaan op het park hebt, is het natuurlijk wel heel verleidelijk om een les te nemen! Bij het Montana Snow Center kun je als gevorderde sneeuwgebruiker terecht, maar ook als absolute beginner. Precies ons niveau! Gelukkig kun je bij het Snow Center alles huren wat je nodig hebt: skis, snowboards, handschoenen, helmen, zelfs overalls. Je kunt dus met lege handen naar binnen lopen. In onze beginnersles waren acht deelnemers. Een mooi aantal voor de instructeur, die de verschillende atletische niveaus toch bij elkaar moet zien te rijmen. Ook hier zit een mooie en rustige opbouw in de les: zelfs voor ondergetekende, die voor het eerst op de lange latten stond, was de les heel goed te volgen. Er worden trouwens niet alleen beginnerslessen gegeven, ook gevorderden kunnen hier terecht voor lessen of vrij skiën of snowboarden. Voor wintersportfanatiekelingen een must-do!

Compleet plaatje

Center Parcs de Kempervennen heeft een geweldig compleet plaatje. Wij verbleven in een 4-persoons VIP cottage. Niet heel erg groot en redelijk oud, maar prima onderhouden en erg compleet uitgerust. Alle vaat kon meteen de vaatwasser in, terwijl je lekker ontspant in het bubbelbad of de sauna. Of lekker geniet van een filmpje in de dvd-speler. Het terras is voorzien van een barbecue, maar in de periode dat wij er waren was het daar geen weer voor. Dat werd dus eten in de restaurants op het park. Daarbij kun je kiezen uit een Italiaans restaurant, een Grillroom, een snackbar of het all-you-can-eat concept Evergreenz. Of je haalt even wat eten in het winkeltje op het park, natuurlijk!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.