logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Stoer wonen is goed zoeken


Ik houd van mooie spullen om me heen. Ik word niet gelukkig van een omgeving met voorwerpen die me niet aanspreken, of waar iets mis mee is. Wat mooi is? Dat verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. De een houdt van landelijk, de ander gaat voor kubistisch, weer een ander heeft een voorliefde voor de krullerige Rococo-stijl. Je weet ook dat je in de winkels lang niet alles kunt vinden. Die richten zich liever op de grootst gemene deler – de spullen die de meeste mensen wel oké vinden. Jammer vind ik dat! Want die spullen zie je al bij iedereen in de huiskamer staan. Die stralen geen persoonlijkheid uit. Nee, ik wil liever keuze. En dan kom je tegenwoordig al snel bij gespecialiseerde webshops terecht, waarbij ik je even wil wijzen op Flinders.

Diversiteit

Wat me namelijk opviel bij deze webshop, is dat ook zij een voorliefde voor design hebben. En vaak helemaal in mijn straatje! Lekker strak, modern – maar toch warm, met mooie materialen en natuurlijke kleurstellingen. Tijdens het rondneuzen voelde ik me al helemaal thuis! Natuurlijk richten ze zich niet helemaal op mijn smaak – dat zou wel echt bizar zijn. Je kunt er terecht voor een keur aan stijlen, maar ik denk dat mijn eerste omschrijving toch wel in de richting komt. Het is een winkel met een liefde voor design, die vaak nog heel goed betaalbaar is ook. Kijk, dán haal je wat gaafs in huis! Of het nu gaat om een stoere bureaulamp voor in je kantoortje, een lekkere fauteil of de spacy items van Seletti Lunar! Een rondje door de winkel? Tuurlijk! Pak ik meteen mijn wensenlijstje erbij!

Staand licht

Een goede lamp is heel belangrijk. Het zorgt er niet alleen voor dat je alles goed kunt zien en lezen, maar het geeft ook heel veel sfeer. Licht is dus belangrijk. Vooral voor mij als slechtziende – ik heb heel veel licht nodig, en het liefst indirect of van bovenaf. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Artemide Tolomeo Mega Terra vloerlamp. Met die lamp kun je echt alle kanten op. Je kunt hem boven een salontafel laten hangen, je kunt hem rechtop zetten (2,38 meter hoog!) voor licht boven bijvoorbeeld je eettafel of zo draaien dat hij boven een kookeiland hangt.

Zitten in stijl

Stoelen en banken zijn niet alleen belangrijk om op te zitten (zorg dus dat je ze altijd even uitprobeert voor je ze koopt) maar ook belangrijke eyecatchers in je woonkamer. Als ik het voor het zeggen had, dan gingen we voor een paar Vitra stoelen, maar daar moet je wel echt het huis voor hebben – een flink grote kamer is dan een echte must. Wij hebben een standaard woning, en zijn daardoor wat beperkter in de ruimte. De stijl van deze Zuiver Ridge Lounge stoel spreekt me erg aan: strakke aluminium buizen geven een heel ruimtelijk effect, de dikke kussens stralen weer warmte en comfort uit. Bovendien verwacht ik een beetje een ‘wipstoel’ te treffen, die lekker schommelt als je dat wil.

Koffietijd

Natuurlijk wil je ook een tafeltje in huis. Waar laat je anders je koffie? Ik houd ervan om flexibel te zijn – kleine tafeltjes maken dat mogelijk. Aangezien een strak interieur al snel kil kan overkomen kun je dat mooi opvangen met een paar ronde vormen. De Normann Copenhagen tafeltjes zijn perfect: ze zijn rond, hebben een opstaande rand (handig voor als je glas omvalt) en dankzij de houten poten hebben ze meteen iets huislijks. En de verschillende kleuren matchen perfect bij elkaar. Zet er een paar (in verschillende afmetingen, als je wil) bij elkaar, of gebruik ze als bijzettafeltje bij je stoelen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.