Boek recensie: Stoel 7a, Sebastian Fitzek

Stoel 7A is de meest gevaarlijke plek in een vliegtuig, als je de statistieken tenminste mag geloven. Mocht je vliegtuig neerstorten, dan heb je op die stoel statistisch gezien geen enkele kans om te overleven. Met dat soort feitjes en weetjes houdt Dr. Mats Krüger zich bezig, wanneer hij vanuit Argentinië naar Berlijn vliegt. Daar gaat hij op bezoek bij zijn dochter, die op het punt staat te bevallen. Een lastige bevalling, aangezien Nele (zijn dochter) HIV heeft en haar kindje natuurlijk niet wil besmetten. Toch gaat Mats op pad, ondanks zijn vliegangst. Voor de zekerheid heeft hij meerdere stoelen geboekt, zodat hij tijdens de vlucht telkens kan verplaatsen naar de stoel met de meeste overlevingskansen.

Ongeluk in het vliegtuig

Nee, er is nog niets aan de hand met het vliegtuig. Mats krijgt echter wel een telefoontje van een vreemde computerstem, die zegt dat zijn dochter ontvoerd is. Door geluidsfragmenten en een beeldopname weet Mats dat het menens is. Maar wat kan hij doen, vanuit het vliegtuig? Simpel: hij moet het laten neerstorten, dan gebeurt er niets met Nele en zijn eerste kleinkind. Maar wegen al die levens op tegen dat van zijn dochter en kleinkind? En hoe laat hij dat vliegtuig neerstorten?

Oplossing binnen handbereik

De oplossing lijkt eenvoudig. Aan boord van het vliegtuig, als stewardess, is één van de meest gevaarlijke patienten die Mats ooit heeft gehad. Een vrouw die ooit om haar oude school het plan heeft gehad om in het wilde weg te gaan schieten, om wraak te nemen op iedereen die haar ooit heeft beledigd. Mats heeft haar succesvol genezen, maar kan hij die stappen ook weer ongedaan maken? En hoe krijgt hij dat voor elkaar, in een vliegtuig? Door veel gesprekken te voeren met ex-patiënt Kaja en de herinneringen op te roepen aan de verschrikkelijke gebeurtenissen die haar tot haar wanhoopsdaad te hebben gezet probeert hij uit te zoeken wat hij het beste kan doen. Aan land roept hij de hulp in van zijn ex-geliefde en collega Feli, die op onderzoek uitgaat. Dan blijkt er ineens meer aan de hand te zijn dan Mats ooit had kunnen denken… En dat alles draait om stoel 7A…

Ga direct naar Stoel 7a op BOL.com.


Recensie over Stoel 7A

CooleSuggesties topper

Dit is misschien niet het meest verstandige boek om te lezen als je last hebt van vliegangst of binnenkort moet gaan vliegen… maar een super spannende thriller is het zeker! Je vliegt per hoofdstuk van de ene personage naar de andere, om zo het verhaal vanuit verschillende punten te bekijken. Mats, Nele en Feli spelen de hoofdrollen, maar daarnaast zijn er natuurlijk ook Kaja, de activist Franz en de mysterieuze Livio die allemaal een rol spelen in dit bizarre en lugubere verhaal. Het is bijzonder spannend geschreven – met recht een pageturner te noemen. Iedere verhaallijn is spannend, je wil ze allemaal blijven volgen!

Score: 9


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Stoel 7a,
Illustrator: nvt
Uitgever: The House of Books, 384 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789044354485. Prijs: 21.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.