Boek recensie: Stillhouse Lake, Killman Creek, Wolfhouse River en Bitter Falls, Rachel Caine

Twee boeken die vlot na elkaar op de markt verschijnen over een bijzondere vrouw die zonder het te weten getrouwd is geweest met een seriemoordenaar. Nadat zijn geheim is ontdekt, weet Gwen Proctor al snel een nieuw bestaan op te bouwen in een afgelegen dorpje. Ze vertrouwd niemand en bouwt torenhoge muren op voor zichzelf en haar kinderen. Figuurlijke muren dan, anders zou het wel opvallen! Maar hoe verloopt haar verdere leven, nu ze weet van het geheim van haar man?

Stillhouse Lake Rachel Caine

Recensie over Stillhouse Lake

Stillhouse Lake is het eerste deel uit de reeks over Gwen Proctor. In dit boek ontdekt ze het lugubere geheim van haar man, al meteen aan het begin van het boek. Dat zet de sfeer direct neer, kan ik je zeggen! Nadat die kogel door de kerk is, sluimert het verhaal lange tijd voort. Schrijfster Rachel Caine omschrijft het dagelijkse, teruggetrokken verhaal van de introverte huisvrouw en haar kinderen, Door de langgerekte omschrijvingen in de afzonderlijke hoofdstukken krijg je een goed beeld van het dagelijks leven en de omgeving waarin het gezinnetje woont. Tot het noodlot toeslaat en haar man – sorry, ex-man – weer ten tonele verschijnt. Nu pas blijkt ook hoe gevaarlijk de ex-man Melvin Royal is en hoe hij in staat is zijn omgeving te manipuleren. Bovendien kan hij steunen op de hulp van de bizarre organisatie Absolom, die nu ook probeert Gwens leven dwars te zitten. Langzaam komt ze in een negatieve spiraal terecht… Gwen wil echter maar één ding, en dat is het kwaad afhouden van haar kinderen. Maar hoe haar dat zal lukken? De ik-vorm van schrijven is een heel persoonlijke vorm die goed past bij de intieme setting van dit boek. De open eindjes maken het mogelijk tot het schrijven van een vervolg.

Score: 8


Ga direct naar Stillhouse Lake op BOL.com.

killman creek

Recensie over Killman Creek

Killman Creek is het tweede boek van Rachel Caine over de huisvrouw Gwen, die nog steeds te maken heeft met haar ex-man, de seriemoordenaar. In tegenstelling tot het eerste deel, spring je hier veel sneller (vrijwel direct, zelfs) in de actie. Dat leest lekker weg, moet ik zeggen! Het verhaal wordt verteld vanuit de Ik-vorm, maar ook vanuit verschillende karakters, zodat je een mooi allround beeld krijgt van de verknipte situatie. Met behulp van een behulpzame FBI-agent proberen ze meer te weten te komen over Absolom, wat een tweede klopjacht introduceert in het boek. De kinderen van het stel krijgen in dit deel dus een grotere rol, maar ook de wraakgevoelens van Gwen spelen steeds feller op. Ze is lang niet meer het slachtoffer, ze wil gewoon wraak! De persoonlijke vetes worden hoog opgespeeld en krijgen een fikse aandacht in dit deel, maar in plaats van het sluimerende psychologische spel waarin je moet gissen naar de aard en de reden van de kwellingen, is er nu een heus kat-en-muisspel gaande – alleen zijn de rollen nog niet helemaal helder verdeeld. Het is een waardig vervolg op Stillhouse Lake, met een goede spanning en veel vaart, maar de basis is net anders.

Score: 8


Ga direct naar Killman Creek op BOL.com.

wolfhunter river 1

Recensie over Wolfhunter River

Na het spannende avontuur in Killman Creek probeert Gwen de draad weer op te pakken en een normaal leven te leiden. Dat is knap lastig – mensen hebben immers veel vooroordelen. In een poging de lucht te klaren, laat ze zich uitnodigen voor een talkshow, om haar kant van het verhaal te vertellen. Vlak na de talkshow krijgt Gwen een telefoontje van een vrouw uit Wolfhunter River, die om haar hulp vraagt. Dat doet Gwen niet meteen, maar ontvangt vrij kort daarna een telefoontje van haar dochter, die verteld dat haar moeder is vermoord. Ze besluit samen met Sam Cade en haar kinderen af te reizen naar Wolfhunter River om het meisje te helpen en de waarheid te achterhalen. Want Gwen en haar gezin zijn op de eerste plaats overtuigd van haar onschuld. Het meisje houdt echter haar mond stijf dicht, ook ten opzichte van haar advocaat. Wat is er aan de hand? Wat speelt er allemaal in dat kleine dorpje? En zal het lukken om de waarheid boven water te krijgen? Een ding is zeker: veel medewerking zal Gwen niet krijgen. In dit deel krijg je weer te maken met verschillende invalshoeken en visies. Het bijzondere aan deze boeken is namelijk dat er gewerkt wordt met meerdere personages, die allen een belangrijke rol vervullen. Natuurlijk is Gwen de hoofdrolspeelster, maar Connor, Lanny en Sam spelen een grote rol in het verhaal en hebben stuk voor stuk een unieke inbreng. Dat zorgt voor een aantal plotwendingen in het verhaal, waardoor de spanning mooi wordt opgebouwd en op een bijzondere manier wordt afgerond.

Score: 7


Ga direct naar Wolfhunter river op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

bitter falls

Recensie over Bitter Falls

In het boek Bitter Falls gaat het spannende – en bizarre – leven van Gwen Proctor gewoon door. Ondanks de wrede en traumatiserende gebeurtenissen die ze heeft meegemaakt, duikt ze in een nieuwe cold case. Ook dit boek wordt verteld vanuit Gwen, haar twee kinderen en vriend Sam, wat het een mooi en wisselend perspectief geeft. Het bijzondere is wel dat je de nasleep meemaakt van een dramatisch huwelijk, waarbij de de echtgenoot/vader een seriemoordenaar blijkt te zijn. Jaren later krijgt het gezin nog te maken met de vervelende gevolgen en veroordelingen van hun omgeving. De cold case die ze aangrijpt betreft een man, die drie jaar geleden spoorloos is verdwenen. De zoektocht van Gwen levert heel wat verrassingen op, maar ook een spoor aan slachtoffers! Ook dit keer moet het gezin van Gwen een dure prijs betalen en worden ze van alle kanten belaagd. Is dat het allemaal wel waard? In het boek zitten veel plottwists en spannende verwikkelingen, maar ook een aantal vrij vlotte stappen en ontwikkelingen. Op het laatst komen alle verhaallijnen bij elkaar, wat niet altijd even geloofwaardig is.

Score: 7


Ga direct naar Bitter Falls op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.