logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Concentratie op de werkplek krijg je zo

Concentratie en rust gaan meestal hand in hand, hoewel sommige mensen zich geweldig goed kunnen concentreren met muziek in hun oren. Ik ben zeker geen lid van die laatste club, dat kan ik je garanderen. En hoewel ik prima wat achtergrond geluid om me heen kan hebben, moeten die geluiden me zeker niet irriteren. In mijn kleine kantoortje doe ik er dan ook alles aan om geluiden buiten de deur te houden.

Stilte op de werkplek

De computer waarop je werkt is één van die bronnen van geluid, die soms heel irritant kan zijn. Denk aan een cd of dvd die draait, een harde schijf die zichzelf uitschakelt en weer moet opstarten, of het ruisen van een ventilator. En hoewel je veel van die zaken kunt voorkomen (een ssd is bijvoorbeeld geluidloos) kun je niet om een ventilator heen als je wat werk wil verzetten op je workstation. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een fanless computer, zonder actieve koelingen, maar voor wat zwaardere toepassingen (of… bijvoorbeeld wat games, voor in de pauze 😉 ) komt er vaak toch een actieve koeling om de hoek kijken.

Klaagzang om stilte

Nu lijkt het alsof ik in het wilde weg klaag, alsof ik een enorme zeurkous ben. En dat mag je natuurlijk denken. Als kritische recensent weet ik dat ik soms val over de kleinste details. Maar in dit geval ben ik niet de enige. Er zijn heel wat mensen die stilte en rust om zich heen willen. In sommige gevallen is dat natuurlijk ook belangrijk, wanneer je bijvoorbeeld video’s streamt of geluidsopnames maakt wil je geen ruisende computer op de achtergrond moeten wegfilteren. En dat ik daarin niet de enige ben, blijkt wel uit het aanbod van ikbenstil. Dit is een website die zich richt op het maken van fluisterstille computers… of nog stiller. 

Specialisten aan het werk

Bij ikbenstil snappen ze hoe mensen als ik in elkaar steken. Misschien zijn ze zelf ook zo gesteld op rust en stilte. Dat ze oog voor detail hebben, blijkt ook wel uit hun assortiment. Iedere computer wordt met zorg samengesteld met producten die naadloos bij elkaar passen en elkaar op geen enkel vlak tegenwerken. Zo behaal je met alle onderdelen optimale resultaten. Ze worden met zorg in elkaar gezet en verstuurd, zodat jij het perfecte systeem hebt voor al je activiteiten. Of je nu in rust aan een tekst wil werken, een geluidsopname maakt of video’s wil bewerken: voor ieder doel hebben zij een geweldig (en vooral stil) systeem. Al die stilte… daar wil je voor op de grote trom slaan?

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.