logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Stille Angst, Robert Bryndza

Na verschillende series, met bijvoorbeeld Kate Marshall in de hoofdrol, is Stille Angst een stand-alone thriller… of misschien wordt het wel een nieuwe serie? We gaan het meemaken. In Stille Angst leren we dr. Maggie Kendall kennen. Ze maakt een flink drama mee: haar man Will pleegt zelfmoord!

(Zelf)moord

Ze is natuurlijk kapot van alle gebeurtenissen, zeker omdat ze zelf dienst had op de afdeling spoedeisende hulp. Gekweld door verdriet begint ze afscheid te nemen van haar grote liefde. Maggie besluit de rust op te zoeken en vertrekt naar hun vakantiehuis op een klein Kroatisch eiland. Misschien had ze dat beter niet kunnen doen. In dat huis vind Maggie een brief van Will, waarna ze in diens verleden begint te graven. Daar doet ze een aantal schokkende ontdekkingen en brengt ze zichzelf in groot gevaar…

Verdriet en verwarring

Robert Bryndza weet het gevoel van verdriet en rouw om te zetten in verwarring, zeker nadat Maggie oude documenten en brieven van haar man vind. Ze wist wel dat de familie Kendall geheimen had, maar dacht er verder niet al te veel over na. De verscheuring is bijna voelbaar wanneer Maggie beseft dat ze haar man eigenlijk helemaal niet goed heeft gekend. Hoe kon hij zich van het leven beroven, net nu het allemaal zo goed ging met hen beiden?


Ga direct naar Stille angst op BOL.com.

Recensie over Stille angst

Sfeer is allesbepalend in een thriller als deze, en Robert Bryndza heeft die op een indrukwekkende manier neergezet. De sfeer is dreigend, spannend en mysterieus. De setting van een klein eilandje draagt daar natuurlijk voor een deel aan bij, met een beetje cliche-matige afsluiting van de buitenwereld door een storm. Toch droeg het bij aan het gevoel van naderend onheil. Het boek heeft een heerlijk tempo, met genoeg verrassingen en wendingen om je door te laten lezen.

Score: 8


Informatie

Titel: Stille angst
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 368
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022596555
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.