logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Voeg stijl toe aan je badkamer


Je interieur is een weerspiegeling van jouw stijl en karakter. De een houdt van strak en modern, de ander van landelijk en weer iemand anders voelt zich pas echt thuis met gehaakte kleedjes en heel veel beeldjes en accessoires. Hoewel je bepaalde elementen in je huis niet heel makkelijk kunt verwisselen, zoals een wasbak of badkuip, kun je ook hier jouw unieke stijl goed laten zien. De kleine onderdelen van deze sanitaire ruimtes kun je namelijk wel relatief eenvoudig wisselen!

Kleine onderdelen

In een badkamer kun je bijvoorbeeld denken aan de beugels voor je handdoeken, bekers en bakjes voor je accessoires, je spiegel en een badmat. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je ook met een minimale inspanning je kraan verwisselen voor een model dat beter bij jouw wensen aansluit. Kranen vallen immers direct in het oog en zijn er in heel uitgesproken modellen, waarbij je juist kunt kiezen voor een ouderwets koperen model of een high-tech moderne kraan met ledverlichting. Met een paar schroeven loshalen vervang je jouw huidige kraan door een nieuw exemplaar! Op Sanitairkamer.nl vind je een paar geweldige voorbeelden.

Kranen verwisselen

Een kraan verwisselen is helemaal niet zo moeilijk – maar het hangt wel een beetje af van het model. Sommige badkamers hebben namelijk een inbouwthermostaatkraan, waarbij je weinig ziet van de kraan zelf. Het kost dan het nodige puzzelwerk om een dergelijke kraan te vervangen. De meeste douchekranen, badkranen en wasbakkranen gebruiken echter universele systemen. De afstanden, buisdiktes en bevestigingsmethoden zijn gelijk. Met een paar steeksleutels heb je dan al genoeg gereedschap in huis om de klus te klaren! Hierbij geldt natuurlijk: meten is weten. Zorg dat je de afstand van de koud- en warmkraan even opmeet voor je de kraan van je bad of douche vervangt, zodat je zeker weet dat je de juiste maat besteld.

Accessories

Wil je eenvoudiger een stempel drukken op je badkamer of toilet? Denk dan aan eenvoudige accessoires, die je snel kunt plaatsen. Bekers, een nieuwe kleur handdoek of badmat doen al wonderen voor je inrichting. Daarnaast is het vervangen van je lamp (let erop dat die geschikt zijn voor vochtige ruimtes!) een makkelijke manier om nieuw licht te werpen op je inrichting. Niet alleen de lichtkleur van de lamp is sfeerbepalend, ook het model van de armatuur laat zien wie je bent. Zo kun je – ook zonder te hoeven breken of grote uitgaven te doen – een nieuwe stijl aanbrengen in je interieur.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.